Čerpání dovolené po PPM

• (neregistrovaný)

3. 4. 2009 8:33

prosím, poraďte mi s jednou maminkou. Paní pobírala od 1.7.2008 - 12.1.2009 PPM. V roce 2008 byla od 11.1.2008 - 30.6.2008 nemocná. Nárok na dovolenou je za rok 2008 dle mne 16,5 dne. Pokrátila jsem dovolenou o 3,5 dne za nemoc. Paní, ale nenastoupila na řádnou dovolenou ihned po skončení PPM a já teď nevím co s tím? Mohu dovolenou v tomto případě proplatit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2009 8:48

xy5

Re: čerpání dovolené po PPM
      nesmíte, dovolenou bude čerpat až po rodič. dovolené
      problém by jenom nastal v tom případě, že by po této rodič. dovolené do zaměstnání nenastoupila z důvodu nástupu na novou mateřskou dovolenou
      v takovémto případě by jí tato dovolená propadla(o jejíž čerpání bezprostředně po této mat. dovolené nezažádala)
      je na každé ženě, aby zvážila, zda bude nebo nebude čerpat dovolenou po mat. dovolené (zam-tel ale dovolenou může proplácet jen v příp. uk. PP)

• 3. 4. 2009 9:26

aneri (neregistrovaný)

jestli tomu dobře rozumím, tak ji bude čerpat až po 3 letech? V tomto případě ji dovolená nepropadne, pokud ji nevyčerpá letos?dovolená nepropadne?

• 3. 4. 2009 9:30

Líba (neregistrovaný)

§ 218:
      Nemůže-li zaměstnavatel určit čerpání dovolené podle odstavce 1 ani do konce příštího kalendářního roku z důvodu čerpání rodičovské dovolené, určí dobu čerpání této dovolené po skončení rodičovské dovolené.

• 3. 4. 2009 9:31

xy5

ano - je to § 218 odst. 3 ZP

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).