Neodprac. fond prac.doby-nebyla práce

• (neregistrovaný)

3. 4. 2009 10:01

Zaměstnankyně má ve smlouvě úvazek 40 h/týdně,ale jelikož za měsíc březen nebyla práce odpracovala pouze 144 h místo 176 h. zaměstnavatel jí mzdu pokrátil na prémiích po dohodě se zaměstnankyní aby si nemuse brát neplac. volno. Mohu na mzdovém listu evidovat odprac.hodiny pouze 144, a nebo musím vést jako kdyby byla v práci celých 176, nevím jestli to může napadnout úřad práce, že nemá odpracovaný celý fond prac. doby. Nebo poradí mi děkdo jak to mám dělat, pokud není práce a zaměstnanci budou nějaký den doma???? tak aby to bylo sladěno se všemi zákony?? Mos děkuji, nějak se v personalistice zamotávám.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 4. 2009 10:27

Dáša (neregistrovaný)

Re: neodprac. fond prac.doby-nebyla prác
      Já osobně si myslím, že pokud nebyla práce a zaměstnankyně pracovat chtěla, je to překážka ze strany zaměstnavatele a měla by dostat za neodpracované dny alespoň průměr mzdy.Kolik procent teď přesně nevím, ale dá se to najít v mzdovém zákoně. Ale to je jen můj názor.

• 3. 4. 2009 10:41

hany (neregistrovaný)

Re: neodprac. fond prac.doby-nebyla prác
      Hezký den.
      Pokud zaměstnavatel nemůže zaměstnancům přidělit práci pak je to překážka na straně zaměstnavatele a zaměstnanci přísluší náhrada mzdy ve výši 100 % průměrného výdělku.
      Pokud zaměstnavatel nemůže přidělit práci z důvodu dočasného omezení......§209 ZP je to 6O % , ale musí být dohodnuto v KS pokud jsou odbory ve firmě nebo povoleno úřadem práce na žádost zaměstnavatele a to vše předem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).