Re: neodprac. fond prac.doby-nebyla prác
Já osobně si myslím, že pokud nebyla práce a zaměstnankyně pracovat chtěla, je to překážka ze strany zaměstnavatele a měla by dostat za neodpracované dny alespoň průměr mzdy.Kolik procent teď přesně nevím, ale dá se to najít v mzdovém zákoně. Ale to je jen můj názor.
Re: neodprac. fond prac.doby-nebyla prác
Hezký den.
Pokud zaměstnavatel nemůže zaměstnancům přidělit práci pak je to překážka na straně zaměstnavatele a zaměstnanci přísluší náhrada mzdy ve výši 100 % průměrného výdělku.
Pokud zaměstnavatel nemůže přidělit práci z důvodu dočasného omezení......§209 ZP je to 6O % , ale musí být dohodnuto v KS pokud jsou odbory ve firmě nebo povoleno úřadem práce na žádost zaměstnavatele a to vše předem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 4. 2009 10:01
Zaměstnankyně má ve smlouvě úvazek 40 h/týdně,ale jelikož za měsíc březen nebyla práce odpracovala pouze 144 h místo 176 h. zaměstnavatel jí mzdu pokrátil na prémiích po dohodě se zaměstnankyní aby si nemuse brát neplac. volno. Mohu na mzdovém listu evidovat odprac.hodiny pouze 144, a nebo musím vést jako kdyby byla v práci celých 176, nevím jestli to může napadnout úřad práce, že nemá odpracovaný celý fond prac. doby. Nebo poradí mi děkdo jak to mám dělat, pokud není práce a zaměstnanci budou nějaký den doma???? tak aby to bylo sladěno se všemi zákony?? Mos děkuji, nějak se v personalistice zamotávám.