Výpočet PHM

• (neregistrovaný)

6. 4. 2009 6:49

Dobrý den, zaměstnanec si půjčil nákladní automobil a já bych mu měla vypočíst cenu, kterou mi uhradí. Vůbec nevím jestli se použije amortizace 3,90 Kč/km když je to pro osobní automobily a taky v technickém průkazu nemám spotřebu paliva je tam pouze zkratka ZM nevíte prosím jak mám počítat. Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2009 9:22

xb (neregistrovaný)

Re: Výpočet PHM
      §157 zákoník práce
      (5) Sazbu základní náhrady u nákladních automobilů, autobusů nebo traktorů zaměstnavatel poskytne zaměstnanci nejméně ve dvojnásobné výši než je stanovená v odstavci 4 písm. b).
      §158
      (4) Spotřebu pohonné hmoty silničního motorového vozidla vypočítá zaměstnavatel z údajů o spotřebě uvedených v technickém průkazu použitého vozidla, které je zaměstnanec povinen zaměstnavateli předložit. Jestliže technický průkaz vozidla tyto údaje neobsahuje, přísluší zaměstnanci náhrada výdajů za pohonné hmoty, jen pokud spotřebu pohonné hmoty prokáže technickým průkazem vozidla shodného typu se shodným objemem válců. Při určení spotřeby pohonné hmoty použije zaměstnavatel údaj o spotřebě pro kombinovaný provoz podle norem Evropských společenství. Není-li tento údaj v technickém průkazu uveden, vypočítá zaměstnavatel spotřebu pohonné hmoty vozidla aritmetickým průměrem z údajů v technickém průkazu uvedených.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).