Re: Dodatečné přiznání r. 08
Dobrý den,
uvádíte příliš málo informací pro odpověď. Máte na mysli přiznání k dani z příjmů či k dani z přidané hodnoty? Jestli se to týká daně z příjmů, vedete účetnictví či DE?
Pokud se dotaz týká DPH, nemáte-li povinnost krátit odpočet koeficientem, můžete si DPH z došlé faktury uplatnit klidně v aktuálním zdaňovacím období.
Je to pro účely DPH, náklady jsem dala do účetnictví časovým rozlišením, vedeme PÚ.
Jsem jen zmatená ze zrušení dodatečného přiznání k DPH, protože prý dle zákona o správě daní a poplatků, par. 41 a přechodných ustanoveních v Zákoně o DPH musím dodatečné daňové přiznání podat.
Ale děkuji, myslela jsem si to tak, že mohu dát do aktuálního období bez dodatečného.
Musíte podat v případě, že zvyšujete výstupy či snižujete vstupy. Za to, že si později uplatníte odpočet daně, Vám nehrozí žádný postih. Výjimkou je, pokud by jste měla povinnost krátit odpočet daně koeficientem, pak by jste to musela zahrnout do dph v příslušném roce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2009 11:11
Dobrý den,
pokud mi v r. 2009 v březnu přišla faktura od dodavatele, zapomenutá, která byla vystavená v roce 2008 a je na ní DPH, musím podat dodatečné přiznání nebo ne ?
Děkuji.