Re: pro znalce DPH
Koukám do zápisků ze školení.. jde o služby vztahující se k nemovitosti (pozemek) § 10 odst.1 , zde je vždy místo plnění místo, kde se nemovitost nachází. U těchto služeb nelze použít systém revers charge, tedy přechýlení místa plnění, ale jde přesunout daňovou povinnost na osobu, pro kterou jsou služby vykonávány , jesliže osoba, která službu koná není reg na Slovensku a osoba pro kterou se koná je. V tom případě by ale měli problém vaši živnostníci, které najímáte, protože když se neregistrujete vy v SR, tak by museli oni. Vzhledem k tomu, že vy to organizujete, měli byste se registrovat vy ( čeští živnostníci ale nemohou fakturovat s českou daní) nebo najímat někoho kdo je v SR už registrovaný.....snad to chápu dobře :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 4. 2009 12:11
Jsme firma, která najímá drobné živnostníky na práce a ty pak dál fakturuje s navýšením...
Já dostanu fakturu s DPH (od plátce DPH s českým DIČ) za žňové práce na Slovensku a vystavím fakturu na Slovensko bez DPH. Setkala jsem se s dvěma názory daňových poradců a ty se právě lišily... Mám dle svého DP fakturovat bez DPH, ale názor druhého DP je takový, že bychom se snad měli Slovensku přihlásit k plátcovství DPH.
Je zde někdo, kdo má s touto situací zkušenosti a poradí?