Úroky z úvěru

• (neregistrovaný)

6. 4. 2009 17:21

Dobrý den,
    zaměstnanec mi přinesl potrvzení o zaplacených úrocích z úvěru ze staveb.spoření na byt.potřebu ( na rekonstrukci domku). Úvěrová smlouva je na zaměstnance, jiný účastník smlouvy o úvěru není. Nemovitost vlastní manželka zaměstnance. Dle mého názoru si úroky zaměstnanec nemůže uplatnit, neboť nemovitost nevlastní. Je můj názor správný ? Prosím, poraďte.
    Díky Karla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 4. 2009 17:23

IB (neregistrovaný)

Re: Úroky z úvěru
      ano,jednou z podmínek je vlastnictví nebo spoluvlastnictví nemovitosti .. uvažuje správně,nelze uplatnit ..

• 7. 4. 2009 6:36

st (neregistrovaný)

Já si myslím že pokud se jedná o rekonstrukci tak může uplatnit. Vlastnit musí např. při koupi, ale u rekonstrukce může být třeba jen v nájmu, podmínka je bydlení

• 7. 4. 2009 12:12

IB (neregistrovaný)

.. hmm .. jak doložíte nájemní smlouvu ?? manžel je v nájmu u manželky ??? :-) .. pokud by byl v nájemním bytě a měl smlouvu,tak je to něco jiného .. dokládá při rekonstrukci nájemní smlouvu .. ale v tomto případě nevím,nevím .. nájemné mezi manžely ??

• 7. 4. 2009 12:48

Anna (neregistrovaný)

U údržby a změny stavby opravdu není vlastnictví výslovně uvedeno, nicméně předepsaným dokladem je výpis z listu vlastnictví. Takže podle mého u zaměstnavatele nelze odpočet uznat, ale mohl by podat daňové přiznání (finanční úřad může přihlédnout i k jiným dokladům).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).