Výpočet DPH - § 37/2

• (neregistrovaný)

7. 4. 2009 10:28

Vedu DE, jsem plátce DPH. Počítám faktury i nad 10 000 dle zák. o DPH § 37/2 t.j. koeficientem. Někde jsem na webu četla, že to lze jen u zjed. daň. dokladů, což dle mého názoru tak není. Prosím o vaše názory. Výslovně to zákon o DPH nezakazuje. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2009 11:06

anonym (neregistrovaný)

Re: Výpočet DPH - § 37/2
      Pokud uskutečňujete zd. plnění (vy vystavujete DD), kde cena je stanovena vč. DPH, pak počítáte koeficientem. Je jedno, zda je částka do 10000,00 Kč nebo vyšší.
      Pokud ale obdržíte (vy nevystavujete) zjednodušený DD a počítáte DPH, pak počítáte koeficientem. Přijaté DD nad 10000,00 Kč od plátců , musíte je mít s DPH a vy nic počítat nebudete.

• 7. 4. 2009 11:32

Renata (neregistrovaný)

Souhlasím s vámi. Zapomněla jsem se zmínit, že jsem myslela samozřejmě faktury vydané, tudíž ty, které vystavují já. Děkuji za názor

• 7. 4. 2009 13:51

marketa (neregistrovaný)

Jak vypočítat,když mám pouze základ a potřebuji dopočítat DPH, tak rovnou násobím 0,19 vyjde mi DPH a sečtu to a dá to cenu včetně DPH. Koeficient v tomto případě nepoužívám?

• 7. 4. 2009 15:49

anonym (neregistrovaný)

Poud máte stanovenu cenu v úrovni bez DPH, pak samozřejmě nepoužíváte koeficient, ale vynásobíte ZD (cena bez daně) sazbou a vypočtete DPH.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).