Re: nezaměstnán, bez pojištění
Na pojišťovnách mají pěkný bordel,ale až jednoho dne jeho složka skončí na někoho stole tak mu to vypálí, že nebude vědět ani kam si tak rychle běžet pro peníze.Znám z vlastní zkušenosti, když jsem pobývala v zahraničí a vrátila se zpět a to ani nebyla moje chyba.Takže platit zdravotní pojištění je ze zákona povinné - buď ho za Vás platí stát, nebo zaměstnavatel, nebo sami.Jiná možnost není.Takže radím pánovi rychle letět na pojišťovnu nechat si vyjet výpis s dlužnými částkami a rychle to zaplatit a nadále si platit měsíční minimální pojištění.A zkusit pak požádat o prominutí penále.
Re: nezaměstnán, bez pojištění
dobrý den, ptala jsem se na úřadě práce/za klienta , který se nepřihlásil, a tam mi řekli, že promlčecí doba jsou tři roky=do tří let se může zaevidovat, jinak že si neplatí ZP je trubka, měl by si platit minimální, neboť už teď mu letí celkem slušný penále a až se dá zaměstnat, tak po něm skočej a bude se divit, SP nevadí, že meplatí, ale nic nedostane:-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2009 11:36
Dobrý den,
známý před 2 lety ukončil pracovní poměr, není na úřadu práce evidován, neplatí si žádná pojištění, ani VZP, ani sociální,
jen pracuje na dohodu o provedení práce do 150 h ročně.
některé příjmy má bez smlouvy - výpomoc na stavbě a pod.
Je to postižitelné, musí si platit pojistné? Nic mu přeci nejde na důchod, není evidován.
radíme mu ať se raději zaměstná, ale prý mu to vyhovuje...
Co si myslíte? Díky za názory