Re: roční zúčtování-dva zaměstnavatelé,d
A proč Vám nahlásil jen jedno dítě? Třeba to druhé uplatňovala manželka nebo přestalo být vyživované (přestalo studovat apod.). Toto se ho musíte zeptat. Pokud to druhé dítě už nebylo vyživované nebo ho od března uplatnil někdo jiný, tak správně od března uplatňoval jen jedno. A není Vaší povinností zkoumat, zda v lednu a únoru to dítě uplatnil oprávněně. Vy vycházítez údajů na potvrzení o zd příjmech, které máte od toho předešlého zaměstnavatele. Čili v RZ mu uplatníte jedno dítě za 12 měsíců a jedno dítě za 2 měsíce. Leda by Vám sám pracovník řekl, že na to dítě neměl nárok ani v lednu a únoru - to pak byste v RZ zadala jen jedno dítě za 12 měsíců a jemu by zřejmě vznikl nedoplatek daně a ten by mu musel být sražen.
>>Dobrý den,
>>prosím Vás o radu. Zaměstnanec nastoupil 1.3.08,
>>1.1.08-29.2.08 pracoval u jiného zaměstnavatele, tam
>>si
>>uplatňoval dvě děti v lednu a únoru 08, u nás
>>nastoupil
>>1.3.08 a uplatňuje si jen jedno dítě. Co s tím v
>>ročním
>>zúčtování? Jedná se mi o to, zda v našem programu mám
>>zadat i to druhé dítě a uplatnit mu ho zpětně za
>>leden
>>a únor (u bývalého zaměstnavate), jestli mám mít na
>>přehledu zúčtování daně daňové zvýhodnění 12460,-- Kč
>>(leden, únor 08 - dvě děti, od března 08 jedno dítě u
>>nás) nebo jen 8900,-- Kč (jen co uplatňoval u nás).
>>Napsala jsem to asi dost hrozně, pochopí to někdo
>>vůbec?
>>Od bývaleho zaměstnavatele mám Potvrzení o
>>zdanitelných
>>příjmech, tam má uvedené dvě děti, za leden a únor.
>>Tak se mi jedná o to, zda to v našem programu doplnit
Jiřko , promiňte prosím, připadám si jak blbec, odpovědi se opět minuly:-)) .. jinak si Vás moc vážím a hodně jste mě naučila a poradila=ráda čtu Vaše příspěvky
>>o
>>tyto odpočty.
>>Děkuji Hana
>
>A proč Vám nahlásil jen jedno dítě? Třeba to druhé
>uplatňovala manželka nebo přestalo být vyživované
>(přestalo studovat apod.). Toto se ho musíte zeptat. Pokud to
>druhé dítě už nebylo vyživované nebo ho od března
>uplatnil někdo jiný, tak správně od března uplatňoval jen
>jedno. A není Vaší povinností zkoumat, zda v lednu a
>únoru to dítě uplatnil oprávněně. Vy vycházítez údajů
>na potvrzení o zd příjmech, které máte od toho
>předešlého zaměstnavatele. Čili v RZ mu uplatníte jedno dítě
>za 12 měsíců a jedno dítě za 2 měsíce. Leda by Vám sám
>pracovník řekl, že na to dítě neměl nárok ani v lednu
>a únoru - to pak byste v RZ zadala jen jedno dítě za
>12 měsíců a jemu by zřejmě vznikl nedoplatek daně a ten
>by mu musel být sražen.
kolik mu je let akdo si ho uplatňoval od března "druhý " dítě, nebo proč ho neuplatňuje u vás: může ho třeba uplatnit manželka...
když by donesl potvrzení/jako i na to první/ že ho manželka neuplatňuje, tak bych jej dala celý rok, při splnění ostatních náležitostí
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2009 12:50
Dobrý den,
prosím Vás o radu. Zaměstnanec nastoupil 1.3.08, 1.1.08-29.2.08 pracoval u jiného zaměstnavatele, tam si uplatňoval dvě děti v lednu a únoru 08, u nás nastoupil 1.3.08 a uplatňuje si jen jedno dítě. Co s tím v ročním zúčtování? Jedná se mi o to, zda v našem programu mám zadat i to druhé dítě a uplatnit mu ho zpětně za leden a únor (u bývalého zaměstnavate), jestli mám mít na přehledu zúčtování daně daňové zvýhodnění 12460,-- Kč (leden, únor 08 - dvě děti, od března 08 jedno dítě u nás) nebo jen 8900,-- Kč (jen co uplatňoval u nás). Napsala jsem to asi dost hrozně, pochopí to někdo vůbec? Od bývaleho zaměstnavatele mám Potvrzení o zdanitelných příjmech, tam má uvedené dvě děti, za leden a únor. Tak se mi jedná o to, zda to v našem programu doplnit o tyto odpočty.
Děkuji Hana