Re: Zrušení PP ve ZD - zaměstnanec marod
Díky moc za rychlou odpověď. Takhle nějak jsem k tomu taky přistupovala. Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Pracující důchodci často přehlížejí novou slevu. Mohou přijít o peníze
Mýtus o starobním důchodu: Má vysokoškolský titul vliv na výši penze?
Jak uplatnit slevu na pojistném v novém hlášení? Sociálka nabízí návod
Rodinný byznys, který chce „normální“ lidi naučit žít déle a zdravěji
Přijdou vám některé stávající daně bizarní? V minulosti se danily krby, okna i vousy
Sociálka znovu opravuje JMHZ, tentokrát snad už odstranila „vážné nedostatky“
7. 4. 2009 14:21
Dobrý den, ze začátku jsem si myslela, že jde o naprosto jasný případ, teď mě ale dotaz kolegy trošku zviklal.
Máme zaměstnance v PP od 5. 1. 2009, tudíž ZD skončila dne 5. 4. 2009. On ale od 16. 2. 2009 marodí. A vypadá to na nemoc opravdu dlouhodobou.
Podle § 35, odst. 2 ZP se ZD prodlužuje o dobu, kdy zaměstnanec nepracuje. Tzn., že když je i dnes, tj. 7. 4. 2009 v PN pořád mu běží "prodloužená" ZD a my s ním můžeme ukončit PP dle § 66 odst. 1 ZP?
Nebo mu ZD skončila 5. 4. 2009 a bude se mu jakoby prodlužovat až nastoupí znovu do práce? A teprve poté s ním budeme moci ukončit PP?
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Jde mi o to, jestli je i teď ve ZD a my s ním můžeme ukončit PP dle § 66 ZP.
Díky moc Tereza