Re: Skonto - v SW Pohoda
>Dobrý den,
>
>prosím jak řešíte skonta v Pohodě?
>
>Jedná se mi o přijaté faktury. Když přidám skonto
>dalším řádkem, tak aby mi vycházelo k úhradě 0,- pak bych
>musela účtovat mínusově 568/321.
>
>Nebo dáte skonto do ostatních pohledávek a spárujete s
>danou přijatou fakturou?
>
>Díky.
A o jaké skonto jde, máte ho v %, tak dávejte rovnou v položce je sleva v %. Mám to sice na vydaných fa.,ale to by mohlo být stejné?
>
-- mám to v přijatých fakturách - "Záznam - přidat slevu" jsem zkoušla, ale vypočítá se to jako standardní sleva, tj. v ceně bez DPH a skonto není předmětem DPH, tj. počítá se z ceny včetně DPH a mělo by se účtovat do výnosů 321/668. KDyž to takto ale udělám, tak mi částka skonta zbývá k úhradě -(( aby mi vyšla částka k úhradě, tak bych to musela dát s mínusem tj. 568/321.
Říkala jsem si, že tedy skonto u PF vůbec vyčíslovat nebudu, dám jej do ostatních pohledávek 315/668 a prostě na přijatou fakturu spáruju jako úhradu a bude vyřešeno ...
No máte pravdu, skonto se týká slevy při placení, tedy s PF nemá defakto nic společného, takže Vaše řešení by mělo bý v pořádku, mrkněte do historie dotazů,bylo to zde dost řešeno. Já si neuvědomila,že vystavuju fa.do EU,takže s DPH nemám nic společného.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2009 14:55
Dobrý den,
prosím jak řešíte skonta v Pohodě?
Jedná se mi o přijaté faktury. Když přidám skonto dalším řádkem, tak aby mi vycházelo k úhradě 0,- pak bych musela účtovat mínusově 568/321.
Nebo dáte skonto do ostatních pohledávek a spárujete s danou přijatou fakturou?
Díky.