Skonto - v SW Pohoda

• (neregistrovaný)

7. 4. 2009 14:55

Dobrý den,

prosím jak řešíte skonta v Pohodě?

Jedná se mi o přijaté faktury. Když přidám skonto dalším řádkem, tak aby mi vycházelo k úhradě 0,- pak bych musela účtovat mínusově 568/321.

Nebo dáte skonto do ostatních pohledávek a spárujete s danou přijatou fakturou?

Díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 4. 2009 15:46

M. (neregistrovaný)

Re: Skonto - v SW Pohoda
      >Dobrý den,
      >
      >prosím jak řešíte skonta v Pohodě?
      >
      >Jedná se mi o přijaté faktury. Když přidám skonto
      >dalším řádkem, tak aby mi vycházelo k úhradě 0,- pak bych
      >musela účtovat mínusově 568/321.
      >
      >Nebo dáte skonto do ostatních pohledávek a spárujete s
      >danou přijatou fakturou?
      >
      >Díky.
      A o jaké skonto jde, máte ho v %, tak dávejte rovnou v položce je sleva v %. Mám to sice na vydaných fa.,ale to by mohlo být stejné?
      >

• 7. 4. 2009 16:23

VS (neregistrovaný)

-- mám to v přijatých fakturách - "Záznam - přidat slevu" jsem zkoušla, ale vypočítá se to jako standardní sleva, tj. v ceně bez DPH a skonto není předmětem DPH, tj. počítá se z ceny včetně DPH a mělo by se účtovat do výnosů 321/668. KDyž to takto ale udělám, tak mi částka skonta zbývá k úhradě -(( aby mi vyšla částka k úhradě, tak bych to musela dát s mínusem tj. 568/321.

Říkala jsem si, že tedy skonto u PF vůbec vyčíslovat nebudu, dám jej do ostatních pohledávek 315/668 a prostě na přijatou fakturu spáruju jako úhradu a bude vyřešeno ...

• 7. 4. 2009 17:22

M. (neregistrovaný)

No máte pravdu, skonto se týká slevy při placení, tedy s PF nemá defakto nic společného, takže Vaše řešení by mělo bý v pořádku, mrkněte do historie dotazů,bylo to zde dost řešeno. Já si neuvědomila,že vystavuju fa.do EU,takže s DPH nemám nic společného.

• 7. 4. 2009 17:36

Zdeňka (neregistrovaný)

Skonto v Pohodě: zapíši fakturu tak jak je, zaplatím částku poníženou, a zbytek zlikviduji bez vazby. Takhle to dělám v DE, když najedete www.stormware.cz, otázky a odpovědi, tak to tam najdete, dáte do vyhledávače skonto a je to.....

• 8. 4. 2009 7:45

xb (neregistrovaný)

Neznám pohodu, ale jak likvidujete zápočet,popř provádite odpis pohledávek ?
      Zcela jistě jde někde v ID zúčtovat 321/668, tak aby se uhradila (jako u zápočtu)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).