Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2009 15:26
Tak mám zase nový poznatek. Odevzdal jsem přehled za rok 2008 na FÚ (přehled o dani - závislá činnost). Téměř celý rok jsem nemusel odvádět zálohy na daň ze mzdy zaměstnanců, jelikož při ročním zúčtování mi u zaměstnanců vyšel přeplatek, který jsem jim vyplatil a nepožádal FÚ o vrácení. Až poslední dva měsíce jsem měl odvod. V přehledu mi vyšel přeplatek/nedoplatek 0. Během roku jsem však vyplatil 3x bonus na dítě z vlastních prostředků (nestačila mi daň). Jak říkám na konci roku se to všechno srovnalo a v přehledu vyšla 0. Na FÚ mi však sdělili, že mám na závislé činnosti dluh (nedoplatek). Musel jsem ho doplatit. Pátral jsem dál a zjistil jsem, že částka odpovídá vyplaceným bonusům z vl.prostředků. Následně jsem chtěl aby to ještě jednou ověřili a bylo mi řečeno, že si mám dodatečně napsat 3 žádosti o vrácení bonusu a tím mi zase vznikne na závislé činnosti přeplatek.
Jsem z toho blázen.
Hezký den Jarda