Re: Přefakturace práce - prosím
No, právě, že jak kdy. Někdy něco přirážíme, jindy pouze přefakturujeme přesně stejnou sumu. Pokud tedy něco přirážíme, tak můžu v klidu to nechat jednou za čas, když donesou fakturu s výčtem servisních zásahů a poté dát uzp z toho dne, kdy to vystavuji? Děkuji moc za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 4. 2009 18:19
Dobrý den, četl jsem si diskuze, co jsou tady a potřeboval bych poradit s jednou věcí. Poskytujeme servisní práce, tuto práci dělají naši smluvně najatí technici (živnostníci) a jednou za čas nám donesou fakturu, problém je ale v tom, že donesou fakturu třeba jednou za měsíc a půl a je zde výčet třeba 5-ti servisních zásahů, my to dále přefakturováváme zákazníkům. Vím, že byla nějaká změna v zákoně, že duzp již není datum, kdy se to dozvím, ale je to jinak, můžete mi prosím napsat, kde to v zákoně je? Doteď jsem normálně postupoval tak, že jsem pořčkal, až fakturu dostanu a následně to přefakturoval. Nebo mám trvat na tom, aby vždy po jedné akci do 15-ti dní udělali jednu fakturu kde to bude? Díky moz za pomoc.