Přidání živností do s.r.o.

• (neregistrovaný)

8. 4. 2009 8:56

Dobrý den. Mám dotaz.
    Potřebuji poradit jak zřídit nové živnosti do s.r.o.
    Máme živnostenské listy na skladování a koncesní listinu na autodopravu a chtěli bychom zřídit opravárenství vozidel a truhlařinu. Ale vůbec netuším jak postupovat. Prosím o radu.
    Nevím kam dřív - živnostenský úřad - obchodní rejstřík - notář?? (musí být?)
    Díky za každou radu.
    Petr

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2009 10:00

pája

Re: Přidání živností do s.r.o.
      takováto změna je změnou společenské smlouvy, takže musít začít notářským zápisem o změně, ten doručíte na kterýkoliv ŽÚ, zapíší Vám další živnosti, vydají nový aktuální výpis ze ŽR(nahrazuje dnes po novele ŽL a koncese), pak zpracovat návrh na zápis změny v OR, přiložíte dvojmo not. zápis, ověř.kopii Výpisu ze ŽR, k prostorám, kde budete živnost provozovat-pokud je nahlásíte jako provozovny, právní titul užívání- výpis z KN na vlastníka, jeho písemný souhlas, případně nájem. nebo podnáj. smlouvu.
      Obě živnosti jsou řemeslné, čili musíte dle § 21 ŽZ mít zajištěnu odbornou způsobilost podnikatele nebo odpovědného zástupce, kterou dokládáte na ŽÚ při ohlášení.
      Snaqd jsem na nic nezapomněl.

• 8. 4. 2009 10:36

Petr K (neregistrovaný)

Moc děkuji za odpověď. Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli musí tu změnu společenské smlouvy udělat notář nebo si ji můžeme udělat sami. Majitelé chtějí ušetřit! :-( Ale nechci se do toho sám pouštět. Díky moc za odpověď.
      Petr

• 8. 4. 2009 10:45

pája

psal jsem Vám jasně, že změnu spol.smlouvy musí zpracovat not.zápisem notář, takže páni majitelé neušetří, pouze si mohou vybrat notáře, který jim to udělá laciněji(např. Praha dražší, venkov lacinější).
      Nezapomeňte taky přiložit k návrhu na zápis změny v OR dvakrát ÚZ spol.smlouvy se zapracovanými změnami.

• 8. 4. 2009 11:25

Petr K (neregistrovaný)

O.K. Moc děkuji. Přeji hezký den.
      S pozdravem
      Petr

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).