Re: Dva překrývající se hlavní prac.pomě
Myslela jsem, že jde o letošní rok, když teď přinesl zápočťák.
Ne bylo to loňský, přebrala jsem to po minulé p. účetní a teď jsem si toho náhodou všimla při ročním zúčtování. to teď tam nepatřilo tak úplně správně, trochu jsem se překlepla.s ním jsou totiž neustále nějaké problémy. No budu ho muset zklamat.díky
Psala jste, že daň byla uplatňovaná správně, takže předpokládám, že v tom měsíci, kdy se mu zaměstnání kryla, neměl u Vás podepsané prohlášení Vy jste mu tedy podle toho mzdu zdanili. Pokud měl teda u Vás mzdu v tom měsíci do 5000 Kč, pak jste mu z toho srazili srážkovou daň a v tom případě není problém zúčtování udělat. Pokud jste mu ale srazili zálohovou daň (tj. měl příjem nad 5000 Kč), tak byl povinen podat přiznání, protože u toho minulého zaměstnavatel měl určitě podepsané prohlášení a on mu také srazil zálohovou daň.
Ano prohlášení měl podepsáno až na další měsíc, takže sleva na dani uplatněna nebyla,měl příjem vyšší než 5 000, potvrzení o příjmu mám. jde fakticky o to, že on skutečně pracoval už u nás tu dobu,ale tam mu schválně, asi nějaké vyřizování účtu, vystavili zápočtový list na kterém je konec o 14 později.žádal o správný zápočtový list, ale marně, takže bude mít radost. má to řešit dřív.
děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2009 9:45
Potřebuji pomoc, přišel k nám zaměstnanec, hlavní pracovní poměr, hned po té co ukončil předešlé zaměstnání, jenomže teď donesl zápočtový list z minulého zaměstnání a ten se asi 14 dní kryje s tím, kdy byl zaměstnán už u nás, je s tím někde nějaký problém, slevu na dani uplatňoval správně, ale někde jinde třeba kvůli sociálnímu či zdravotnímu pojištění? Děkuji