Zálohy na silniční daň

• (neregistrovaný)

8. 4. 2009 11:46

Dobrý den,

pokud jsem platila v loňském roce zálohy na silniční daň, potom mi vyšlo nějaké vyúčtování ke konci roku, buď přeplatek nebo nedoplatek, zálohy platím stále stejné nebo je upravuji podle vyúčtování k 31.12.2008 ?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2009 12:10

anonym (neregistrovaný)

Re: Zálohy na silniční daň
      Měli by jste si proivést předpoklad SD za rok 2009 vzhledem e slevám, které se uplatní s přesností na měsíce. Dále např. bude jinak posuzována sleva na přívěsy (není již podmínka párování) a nově lze uplatnit slevu na auta se spotřebou LPG. Pak si stanovíte zálohy na SD. Nelze vzít za základ daňovou povinnost k SD za rok 2008.

• 8. 4. 2009 14:42

XX (neregistrovaný)

My máme v majetku nákladní přívěs, který má svou SPZ a je připojován k nákladnímu automobilu, koukäla jsem do zákona k 1.1. 2009 a slevu dle § 12 Silniční daně nemohu poskytnous levu, pokud nepřepravuji zboží a nekombinuji se železnicí nebo jinou dopravou ?
      A je nutné psát do přiznání ke konci roku pokud mám v majetku vozidla typu "L" a "S" ?
      Děkuji.

• 8. 4. 2009 18:11

anonym (neregistrovaný)

Vozidla "L" (§ 3 písm. a)) a "S" (§ 2 odst. 2) se do DaP k SD neuvádí. V DaP k SD se uvádí pouze vozidla uvedená v § 2 odst. 1 a v § 3 kromě vozidel uvedených v § 3 odst. 1 písm. a) a b).

Slevu na přívěs si uplatnít podle § 6 odst. 6. Podle § 2 odst. 1 je i přívěsné vozidlo dále v zákoně označováno jako "vozidlo".

Podmínka dříve uvedená v § 6 odst. 9 , kde bylo uvedeno, že snížení sazby daně podle odstavců 6 a 7 se u téhož poplatníka vztahuje na počet návěsů nebo tandemových přívěsů odpovídající počtu tahačů nebo tandemových nákladních vozidel splňujících podmínky pro snížení daně podle těchto odstavců, již v zákoně platném od 1.1.2009 není.
      Nepostupujete podle § 12, ta platí pouze pro kombinovanou přepravu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).