Re: Pracovní smlouva top manažera
Děkuji. Vykonává pracovní činnost a současně je jednatel. No a co mzdový výměr? Ten si také podepisuje sám? To by dle mého názoru bylo v rozporu s § 213 ZP, který říká : ..."2) Je-li zaměstnanec statutárním orgánem zaměstnavatele, sjednává s ním mzdu nebo mu ji určuje ten, kdo ho na pracovní místo ustanovil, nestanoví-li zvláštní právní předpis jinak."
Re: Pracovní smlouva top manažera
Doufám, že kladně ! :)) Můžu mít ještě jeden dotaz ohledně jeho auta versus daně? Dostal od zakladatele služební auto, které je přihlášeno v zahraničí, jezdí tady s cizí SPZ (silniční daň tudíž neplatím). Mně ale zajímá jak se na auto dívat z hlediska ZDP. Manažer má předávací protokol (ze zahraničí), že auto převzal a má ho k výkonu své funkce, ale to je tak všechno, co k autu tady máme. Prý bude nějaká nájemní smlouva (ex post), tak jsem alespoň dohadnou položku vytvořila za 08, ale co s ostatníma náklady jako benzín, známky, servis atd. Další věc-nemá ho ve mzdě(soukr.používání), protože tady mu žádné auto ofic. předáno nebylo. Mám z toho trošku hlavu, jak to všechno ošetřit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2009 12:02
Prosím, máte s tím někdo zkušenosti? Top manager společnosti je současně statutární orgán. 100% vlastníkem společnosti je zahraniční právnická osoba. Kdo podepisuje tomuto manažerovi pracovní smlouvu jako zaměstnavatel?