Re: exekuce
Doporučuji stáhnout z adresy:
http://rapidshare.com/files/182575626/Srazka_ze_mzdy.xls
program v Excelu pro výpočet (jako Free user, potom bílá šipka v modrém kruhu) - program řeší i přednostní exekuce, které jsou ve frontě za nepřednostními. Platí, že maximální měsíční srážka je taková, která je pro přednostní pohledávky, ostatní exekuce čekají "ve frontě".
Z první třetiny se sráží podle pořadí. Nejstarší je z května 2007, označila jste ji číslem 3. Takže tam odešlete 1/3.
Z druhé třetiny se sráží přednostní pohledávky. Takže druhou třetinu odešlete na nejstarší přednostní, označila jste ji číslem 1.
Pokud by měl někdy vyšší mzdu a vyšla mu částka zabavitelná bez omezení, přičtete k přednostní pohledávce.
nejprve budete splácet přednostní pohledávku z 8.6.07 (protože přišla nejdříve a navíc je to přednostní pohl.), kdyby ale bylo některou z přednostních pohledávek výživné, tak to má přednost
na koho se zatím nedostává, tak byste jim měla napsat, že jsou v pořadí a až na ně přijde řada, tak začnete srážet
bohužel, takových jedinců přibývá a já se obávám, že bude ještě přibývat
když dochází "jen" ke srážkám ze mzdy, horší je, když přicházejí i o střechu nad hlavou
ale je na každém, aby zvážil na co si půjčuje a hlavně, kde a od koho si půjčuje (hlavně, aby si vše pročetl a nepodepisoval bezhlavě, když něčemu nerozumí)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2009 14:27
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně exekuce.
Když mám u zaměstnance celkem 5 exekucí:
1. je přednostní pohledávka, která nám byla doručena 8. 6. 2007,
2. je přednostní pohledávka - doručena 24. 10. 2007
3. je nepřednostní pohledávka - doručena 21. 5. 2007
4. je nepřednostní pohledávka - doručena 25. 9. 2007
5. je nepřednostní pohledávka - doručena 15. 9. 2008
(1/3 částky, kterou můžu odečíst = 1413,- Kč)
Mám těmi 2/3 uspokojit každou z těchto pohledávek?
Před tím jsem mu již 2 pohledávky ze mzdy odečítala.