Pravidla splácení spotřebního úvěru

• (neregistrovaný)

8. 4. 2009 18:51

Dobrý den,
    dohaduji se s paní od nejmenované firmy,která prodává spotřebiče na splátky,o měsíční splátku v měsíci březen.Splátku jsem zaplatila složenkou 31.03.2009. Ale 07.04.2009 mi přišla upomínka v hodnotě 100,- Kč z prodlení,protože se má březnová splátka zaevidovala v jejich systému až 03.04.2009. Bylo mi doporučeno uhradit upomínku do 30.04.2009.Takže,kdybych zaplatila upomínku v posledmí den v měsíci dubnu,dostala bych další upomínku v hodnotě 100,- Kč,protože v jejich systému se platba zaeviduje někdy na začátku měsíce květen. Myslím si,že je spíš důležité,jaké je datum na ústřižku od složenky,než datum,kdy se jim má platba zaeviduje v jejich systému. Mám pravdu?? Předem děkuji za odpověď. Dana Fílová

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2009 18:56

xy5

Re: Pravidla splácení spotřebního úvěru
      co máte na smlouvě napsané? Třeba je tam malinkým písmem napsáno, že úhrada musí přijít na jejich účet do určitého datumu, jinak budou požadovat 100Kč apod.
      většinou u těchto firem jsou nejdůležitější věci napsané tím nejmenším písmem

• 8. 4. 2009 20:08

Dana.F. (neregistrovaný)

Ve smlouvě je napsáno,že úroky z prodlení se započítávají po 30-ti dnech od datumu určenému ke splácení půjčené částky,a to já nesplňuji. D.F.

• 9. 4. 2009 8:30

DM (neregistrovaný)

No ale to jsou dvě různé věci, že ? Úroky a upomínka. V platebním styku je běžné, že je podstatný den připsání na účet příjemce. A vzhledem k tomu že banky mají na převod 3 dny. Musíte s touto prodlevou počítat. Nenechávat placení na poslední možný den. Váš postup je neobhajitelný.

• 9. 4. 2009 17:41

Dana.F. (neregistrovaný)

Nenechávala jsem placení na poslední chvíli,ale stalo se. Měla jsem být jen dva dny v nemocnici,jenže byly komplikace a já se dostala domů až 30.03.2009.Bohužel přítel je momentálně mimo republiku a nemám nikoho,kdo by za mě tu složenku zaplatil v termínu. Pozitivní na tom je,že jsem se s tou paní domluvila,byla fajn a upomínku platit nemusím. Díky za vaše příspěvky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).