Re: Pravidla splácení spotřebního úvěru
No ale to jsou dvě různé věci, že ? Úroky a upomínka. V platebním styku je běžné, že je podstatný den připsání na účet příjemce. A vzhledem k tomu že banky mají na převod 3 dny. Musíte s touto prodlevou počítat. Nenechávat placení na poslední možný den. Váš postup je neobhajitelný.
Re: Pravidla splácení spotřebního úvěru
Nenechávala jsem placení na poslední chvíli,ale stalo se. Měla jsem být jen dva dny v nemocnici,jenže byly komplikace a já se dostala domů až 30.03.2009.Bohužel přítel je momentálně mimo republiku a nemám nikoho,kdo by za mě tu složenku zaplatil v termínu. Pozitivní na tom je,že jsem se s tou paní domluvila,byla fajn a upomínku platit nemusím. Díky za vaše příspěvky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 4. 2009 18:51
Dobrý den,
dohaduji se s paní od nejmenované firmy,která prodává spotřebiče na splátky,o měsíční splátku v měsíci březen.Splátku jsem zaplatila složenkou 31.03.2009. Ale 07.04.2009 mi přišla upomínka v hodnotě 100,- Kč z prodlení,protože se má březnová splátka zaevidovala v jejich systému až 03.04.2009. Bylo mi doporučeno uhradit upomínku do 30.04.2009.Takže,kdybych zaplatila upomínku v posledmí den v měsíci dubnu,dostala bych další upomínku v hodnotě 100,- Kč,protože v jejich systému se platba zaeviduje někdy na začátku měsíce květen. Myslím si,že je spíš důležité,jaké je datum na ústřižku od složenky,než datum,kdy se jim má platba zaeviduje v jejich systému. Mám pravdu?? Předem děkuji za odpověď. Dana Fílová