Proplacení cerpané dovolené.

• (neregistrovaný)

8. 4. 2009 20:41

Dobry den,chtěla bych jse zeptat,kolik mi bude náležet dovolené na proplacení.Zaměstnavatel mi povolil 4rok doma s prvním dítětem a mezitím jsem nastoupila na druhou mateřskou od 22.10 2008 která mi končí 5.5 2009.A kdy bych jsi asi měla napsat žádost na proplacení čerpané dovolené.Děkuji předem za odpověd Kameníková Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 4. 2009 21:36

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: proplacení cerpané dovolené.
      Za rok 2008 Vám vznikl nárok na 2/12 a za rok 2009 Vám vznikne nárok na celoroční výměru (nevím, zda máte ve firmě 4 nebo 5 týdnů dovolené). Žádost musíte napsat a předat včas tak, aby ji nejpozději 5.5. zaměstnavatel dostal. Nebudete ale psát žádost o proplacení dovolené, ale žádost o její čerpání (to, že bude čerpání zaplaceno se rozumí samo sebou). Tzn. napíšete např. "žádám o povolení čerpání řádné dovolené za rok 2008 od 6.5. do .... a o čerpání řádné dovolené za rok 2009 od ... do... (hned za tou dovolenou z roku 2008). A zrovna můžete předat žádost o rodičovskou dovolenou od ... (aby navazovala na konec řádné dovolené) do.... (určíte di, jak dlouho na ní chcete být, nejdéle ale do 3 let dítěte).

• 8. 4. 2009 21:46

Simona1 (neregistrovaný)

já jen doplním paní Jiřinku, že pokud chcete být doma do 4 let věku dítěte, tak musíte napsat zam-teli ještě žádost o čerpání neplaceného volna do 4 let věku dítěte, tj. do.......(s tím však zam-tel nemusí souhlasit, ale ve Vašem případě jste uvedla, že s tím souhlasí, takže by v tom neměl být problém) :-))

• 9. 4. 2009 14:39

Lucie kameníková (neregistrovaný)

Mockrát děkuji za odpověd.
      Žádost na rodičák jsem si už podala.Takže hnedka napíšu a raději pošlu příští tyden.
      Lucie

• 9. 4. 2009 14:59

Jiřka1 (neregistrovaný)

Pozor, rodičovský příspěvek je něco jiného než rodičovská dovolená. Pobírání rodičovského příspěvku nesouvisí s tím, zda budete pracovat, čerpat řádnou dovolenou nebo čerpat rodičovskou dovolenou.

• 10. 4. 2009 9:24

Lucie kameníková (neregistrovaný)

Aha tak to nějak nechápu.Takže mám zaměstnavaly napsat ještě žádost na 3roky že budu s dítětem?Tak jsme to pochopila.Tehda jsem nějaky papír na 3roky podepisovala u účetni.
      Lucie

• 10. 4. 2009 10:02

Líba (neregistrovaný)

To, že jste požádala o rodičovský příspěvek a rozhodla se být doma, přece zaměstnavatel nemůže vědět. Vy musíte písemně požádat o čerpání dovolené a po jejím skončení o rodičovskou dovolenou. Napíšete tam dokdy. Můžete zatím třeba jen na 2 roky a pak prodloužit, bude-li potřeba. Do 3 let věku dítěte vám zaměstnavatel musí vyhovět.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).