Nový zaměstnanec vyřazen z ÚP

• (neregistrovaný)

9. 4. 2009 7:32

Dobrý den,
    prosím o radu.
    Zaměstnanec: Začátek pracovního poměru 14.4.2009. Přinesl mi potvrzení z ÚP o evidenci v období od 29.1.2009 - 10.2.2009. Po té byl vyřazen z evidence. Od vyřazení nepobíral žádné příjmy. Nechala jsem mu podepsat růžové prohlášení na uplatnění slevy s tím, že nikde jinde nic nepodepsal a také čestné prohlášení že od 1.4. - 13.4. nepobíral žádné příjmy, abych mu mohla uplatnit slevu za měsíc duben. Potřebuji ještě něco? Musí mi nějak doložit, co dělal před evidencí na ÚP a po ní, než nastoupil k nám. Jedná se o bývalého studenta, který ukončil školu - nezvládal ji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2009 15:55

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Nový zaměstnanec vyřazen z ÚP
      Ještě Vám chybí doba od 1,1,- 28,1,, když jste tak důsledná :-), takže na tuto dobu čestné prohlášení pro RZ 2009.Já bych mu tu slevu dala až od května, lidi Vám podepíší cokoliv, nevíte proč byl vyřazen, třeba proto, že při evidenci pracoval a nehlásil.A tam mohl mít Prohlášení podepsané.v RZ se mu to pak srovná.

• 9. 4. 2009 16:25

Jiřka1 (neregistrovaný)

Re: Nový zaměstnanec vyřazen z ÚP
      Ale když on přece jasně prohlásí, že od 1.4. do 13.4. neměl žádné zdanitelné příjmy, u kterých byc podepsal prohlášení, tak snad není blbec. A pokud i měl a měl tam podepsané prohlášení, je to jeho odpovědnost. Já bych mu dala slevu od dubna. Nvíc žádné takové zvláštní prohlášení ani není potřeba, protože toto prohlášení je vlastně předtištěné v oddíle II, který podepisuje. Jen bych mu vysvětlila, co to znamená.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).