Porušení léčebného režimu

• (neregistrovaný)

9. 4. 2009 8:53

Dobré dopoledne, moc bychom poprosili jak vyřešit situaci s nemocným zaměstnancem. V prvních 14 dnech nemoci jsme mu na kontrolu z firmy nešli. Co vše bychom měli dodržet, kdybychom šli?? Nyní je nemocný již déle než 14 dní a vídáme ho každý den, jak se pohybuje po obci. Vycházky nemá. Jezdí na kole, na traktoře, pracuje na poli, navštěvuje zdejší pohostinství kde popíjí alkohol, všem vykládá, že má vysokou "sedlivost" a nemůže do práce. Když se ho šéf ptal, kdy nastoupí, že je očividně zdravý, odpověděl, že je nemocný. Proběhla jedna kontrola OSSZ na naši žádost v ranních hodinách a zaměstnanec byl doma. Když ho však vidíme se spoustou svědků venku, čerti nás berou. Jak dál postupovat ? Přece nebude brát peníze za to že si na zahradě a na poli podělá a udělá si pěkné jaro doma ?
    Všem vřele díky.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2009 10:56

ZuzV (neregistrovaný)

Re: Porušení léčebného režimu
      Z toho si nic nedělejte, měla jsem podobný případ. Žádost o kontrolu jsem na ČSSZ poslala znovu a oni mi ho pak načapali.
      Důvod druhé kontroly jsem napsala: "Neboť je důvodné podezření, že jmenovaný nedodržuje léčebný režim práce neschopného zaměstnance". Třeba to bylo k ničemu, ale aspoň jsem odůvodnila, proč je tam posílám podruhé.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).