Re: výpočet daně a daňového zvýhodnění
Prosím Vás ještě u jednoho zaměstnance. Měl manželku od ledna 2008 do října 2008 na rodičovské dovolené od listopadu má jeho manželka mateřskou dovolenou (druhé dítě). Doložil mi její výdělek byl kolem 11.000,- Kč.(jedná se pouze o MD) mohu mu uplatnit slevu na manželku za celých 12 měsíců - 24840,- Děkuji
Re: výpočet daně a daňového zvýhodnění
Rozhodující jsou její celoroční vlastní příjmy(nesmí přesáhnout 68000), do nichž se započítávají mateřské dávky, hrubé mzdy apod. a nezapočítávají se dávky st. soc. podpory, jako je např. rodič. příspěvek, porodné, přídavky. Také je rozhodující, zda byli manželé celý rok nebo jen část. Pokud tedy měla v roce 2008 příjem jen mateřskou kolem 11000 a rodičovský příspěvek, tak slevu na manželku uplatnit může a pokud byli manželé celý rok, tak tato sleva bude celých 24840 Kč. K tomu Vám doloží oddací list.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2009 10:33
Prosím chvátá
Prosím o radu.
Náš bývalý zaměstnanec, který u nás ukončil PP 30.10.2008 a následně šel na úřad práce si u nás zažádal o výpočet daně a daňového zvýhodnění . Jde mi o částku u slevy na poplatníka mohu mu uplatnit slevu 24.840,- za celých 12 měsíců? Přestože u nás byl zaměstnán 10 měsíců. Mám po něm něco požadovat od úřadu práce?