Re: doplatek VZP a OSSZ? RD a OSVČ
Pro VZP je vaše podnikatelská činnost vedlejší činností a zaplatíte částku, která Vám vyšla dle přehledu. Měsíční zálohy také dle přehledu, co Vám výjde. nevztahuje se na Vás minimální vyměřovací základ.Tedy patrně Vám vyšla menší záloha, platíte menší.
Pro OSSZ je vaše činnost brána jako vedlejší, podnikáte při rodičovské dovolené(neplést s mateřskou).jestliže základ daně je větší jak cca 54.000,-- vyjde z této vedlejší činnosti povinnost platit zálohy.(Zálohy nižší, než z hlavní činnosti)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 4. 2009 18:11
Dobrý den, podávám první rok přehledy na VZP a OSSZ. Jsem na RD (po celý rok 2008) základ daně 98998, neplatila jsem zálohy na pojištění. Asi jsem měla včera zaplatit nějaký doplatek na VZP, nebo ne?
Studovala jsem přehled na OSSZ a tam píšou, že se na mě nevztahují minimální zálohy, tady jsem se ptala a prý zálohy nemusím platit vůbec. Co je pravda?
Děkuji moc