Re: Prodloužení DPČ - lze dodatkem?
Vzhledem k tomu, že je v ZP uvedeno, že v DPČ musí být doba, na kterou se uzavírá ,písemně sjednána , nedělejte dodatky.
To, co byste psali do dodatku by bylo totožné s obsahem uzavírané nové DPČ, takže co se týká práce, jestli Vám jde o toto, vyjde nastejno.A jaké ukončování myslíte ? Na ZP byste novou DPČ nenahlašovali, pokud by byla uzavřena od násl.data po skončení té první a na SP pojištění pokračuje bez přerušení, jestliže datum u DPČ navazuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 4. 2009 8:03
Dobrý den, ačkoliv jsem hledala v historii, nepodařilo se mi najít odpověď na můj dotaz, ani ve Mzdové účetní. Prosím, lze prodloužit DPČ dodatkem k dohodě? Tak jako je to u PS? Zaměstnanec - brigádník ji měl na 3 měsíce a nyní by mohl pokračovat další 2-3 měsíce (vždy záleží na dostatku práce). Tak nevím, zda to všechno pořád ukončovat a začínat znovu nebo stačí pouze dodatek o prodloužení a je to. Děkuji.