Re: roční zúčtování
Dobrý den,
děkuji Vám za odpověď. Žádné doklady nedával, jen v prohlášení podepisoval, že žádá vyrovnání daní. Já jsem v r. 2008 byla na RD a pobírala pouze rodičovský příspěvek a prý jsem čestné prohlášení o tom psát nemusela. Asi to byla chyba. Každopádně ještě jednou děkuji a pokusíme se v úterý požádat účetní o vyúčtování.
Přeji pěkný den,
D.
Pokud chtěl na Vás slevovou položku,tak určitě chtěla od Vašeho manžela potvrzení o tém,že Váš příjem za rok 2008 nepřesáhl 68tis.Kč (rodičovský poíspěvek se do příjmů nezahrňuje, naopak peněžitá pomoc v mateřství ano), pokud to bylo bez jiných příjmů tak čestné prohlášení. Zkuste se s paní účetní domluvit. Hodně štěstí a pěkné velikonoce.
Pokud manžel vyplnil na str.4 daň.prohlášení,že žádá o slevu na manželku a doplnil tam všechny potřebné údaje,je to vše,co pro to mohl udělat,žádné potvrzení nebo čestné prohlášení ze zákona neexistuje,je jen a pouze na zaměstnanci,že pokud si toto vyplní,je si jistý,že příjem tuto částku nepřesáhla,já je ještě upozorňuji,co se do příjmu započítává a pokud si vyplní,udělám RZ,není mojí povinností vyžadovat nějaké další doklady .. potvrzení nebo prohlášení vyžadují jen málo zkušené mzd.účetní ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 4. 2009 22:43
Dobrý večer, prosím o radu a pomoc...
Manžel dostal ve výplatě vyplaceno roční zúčtování ve výši Kč 510,-Nejsem účetní, přesto jsem zkusila kalkulačku na netu a vyšlo mi, že mělo být vyplaceno daleko víc...
úhrn příjmů . . . . . . . . . . . . . . . . . 256 869,-
úhrn pojistného . . . . . . . . . . . . . . . 89 904,-
dílčí základ daně. . . . . . . . . . . . . . . 346 773,-
daň . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 005,-
sleva na poplatníka . . . . . . . . . . . . . .24 840,-
na manželku . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 840,-
na děti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 360,-
úhrn vyplacených měs. daň. bonusů . . . 2 585,-
Mýlím se, nebo těch 510,- odpovídá?
Předem moc děkuji za odpověď.
D.