Roční zúčtování

• (neregistrovaný)

11. 4. 2009 22:43

Dobrý večer, prosím o radu a pomoc...
    Manžel dostal ve výplatě vyplaceno roční zúčtování ve výši Kč 510,-Nejsem účetní, přesto jsem zkusila kalkulačku na netu a vyšlo mi, že mělo být vyplaceno daleko víc...

úhrn příjmů . . . . . . . . . . . . . . . . . 256 869,-
    úhrn pojistného . . . . . . . . . . . . . . . 89 904,-
    dílčí základ daně. . . . . . . . . . . . . . . 346 773,-
    daň . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 52 005,-
    sleva na poplatníka . . . . . . . . . . . . . .24 840,-
    na manželku . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24 840,-
    na děti . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 360,-
    úhrn vyplacených měs. daň. bonusů . . . 2 585,-

Mýlím se, nebo těch 510,- odpovídá?
    Předem moc děkuji za odpověď.
    D.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 4. 2009 8:31

j (neregistrovaný)

Re: roční zúčtování
      Dobrý den,
      z těchto údajů mi vyšlo, že by mu měli vrátit16450Kč, doložil veškeré doklady účetní? Asi mu něco neuplatnila.U nás v práci se dostává kromě vyúčtování ročního zúčtování kde jsou všechny údaje.

• 12. 4. 2009 10:38

Debora (neregistrovaný)

Dobrý den,
      děkuji Vám za odpověď. Žádné doklady nedával, jen v prohlášení podepisoval, že žádá vyrovnání daní. Já jsem v r. 2008 byla na RD a pobírala pouze rodičovský příspěvek a prý jsem čestné prohlášení o tom psát nemusela. Asi to byla chyba. Každopádně ještě jednou děkuji a pokusíme se v úterý požádat účetní o vyúčtování.
      Přeji pěkný den,
      D.

• 12. 4. 2009 10:53

j (neregistrovaný)

Pokud chtěl na Vás slevovou položku,tak určitě chtěla od Vašeho manžela potvrzení o tém,že Váš příjem za rok 2008 nepřesáhl 68tis.Kč (rodičovský poíspěvek se do příjmů nezahrňuje, naopak peněžitá pomoc v mateřství ano), pokud to bylo bez jiných příjmů tak čestné prohlášení. Zkuste se s paní účetní domluvit. Hodně štěstí a pěkné velikonoce.

• 13. 4. 2009 22:08

IB (neregistrovaný)

Pokud manžel vyplnil na str.4 daň.prohlášení,že žádá o slevu na manželku a doplnil tam všechny potřebné údaje,je to vše,co pro to mohl udělat,žádné potvrzení nebo čestné prohlášení ze zákona neexistuje,je jen a pouze na zaměstnanci,že pokud si toto vyplní,je si jistý,že příjem tuto částku nepřesáhla,já je ještě upozorňuji,co se do příjmu započítává a pokud si vyplní,udělám RZ,není mojí povinností vyžadovat nějaké další doklady .. potvrzení nebo prohlášení vyžadují jen málo zkušené mzd.účetní ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).