Re: ošetřovné a datum vystavení
Zákon říká, že lékař stanoví potřebu ošetřování ode dne, ve kterém ji zjistil. Zajímalo by mě ale, proč se OSSZ nedohaduje s lékařem, který udělal chybu... Ono je asi jednodušší nastrčit mzdovou účetní... Myslím, že takovéhle bazírování na blbostech povede stejně leda tak k tomu, že se data budou falšovat.
Také nechápu postoj OSSZ. Zam-ec šel k lékaři, ten uznal, že dítě potřebuje ošetřování, tak vystavil ošetřovné. Zeptal se dotyčného, zda má již odpracovanou celou směnu, proto vystavil od dalšího dne. Mají toho asi na OSSZ hodně, ale to neznamená, že budou zbytečně zasílat zpět k dořešení. Že by tak řešili, že nestačí do 30 dnů zaplatit? Takto nabíhá dalších 30 dnů...
.. já jsem měla stejný případ .. a z OSSZ se nic nevrátilo,asi záleží,kdo to tam dostane do ruk a jak tomu rozumi :-) ..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 11:23
Zaměstnanec odpracoval 23.3.09 celou směnu, odpoledne šel s dítětem k lékaři,dítě mělo teploty, lékař vystavil ošetřovné od 24.3.08 s datumem vystavení 23.3.2009.OSSZ mi vrátila s tím,že musí být stejné datumy. Nechápu proč.Setkal jste se někdo s tímto případem?
Díky moc.