Re: Nálezné
už to to tady nedávno rozebíralo, písemně informujte banku, k čemu došlo s tím, že je Vám známo, že Vám peníze nepatří a ať vyrozumí majitele účtu, jinak Vám hrozí problém nejen obohacení ale i možnost tr.stíhání- využití něčího omylu k vlastnímu obohacení, v žádném případě peníze neužijte pro vlastní potřebu.
Re: Nálezné
Tazatel nemá v úmyslu si peníze ponechat, z dotazu je zřejmé, že banku už kontaktoval, ale napadá mě jiná věc.Píšete o trestním stíhání, obohacení a pod.Teď nemám na mysli, to že by někdo peníze utratil.Ale může někdo na toto přijít až po dleší době a nebo také vůbec.Peníze můžou přistát na účtě někoho, kdo je dlouhodobě mimo republiku nebo v nemocnici nebo jenom prostě nehlídá pravidelně stav svého účtu.Docela by mě zajímalo, jak by se prokazovalo to obohacení nebo dokonce jak by se to mohlo klasifikovat jako trestný čin, když se o tom ani neví.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 13:52
Dobrý den . Chci se zeptat na nálezné . Co se stalo . Na můj běžný účet u banky mi někdo omylem poslal větší částku peněz . V bance se dá zjistit kdo to byl a poradily mi , že mám peníze odeslat zpět na účet ze kterého byly peníze poslány, ale nedoporučují to, protože se mohu taky při odesílání splést . Nebo počkat až si mě bude kontaktovat majitel účtu ze kterého mi byly peníze poslány. Ale to může trvat taky několik dní nebo měsíců . Existuje nějáký čas do kdy se musí majitel toho účtu ozvat? Propadnou tyto peníze někomu ? Nebo ozve - li se mám nárok na nálezné ? Děkuji za případné odpovědi nebo rady. S pozdravem J.