Re: Platba sociálního a zdravotního poji
Žádnou výplatní pásku za únor jsem nedostal a ani nedostanu. Mzda za únor nebude počítána v účetnictví, protože jsem nechodil do práce neboť můj zaměstnavatel musel na celý měsíc odjet a neměl mě kdo zaučovat protože jsem jediný zaměstnanec, ale přihlášen jsem jako zaměstnanec už byl od 1.2. a k tomuto datu mám podepsanou prac. smlouvu. Od března je vše standardně - vypočtená výplata i vyplacená. Nevím, zda si tedy soc. a zdrav. pojištění musím sám nějakým způsobem za únor doplatit i když jsem neměl mzdu nebo zda musí platit poj. za únor můj zaměstnavatel i když mi mzdu nevyplácel. Děkuji
..slyšela jsem už ledasco .. ale toto .. jestliže máte PS,přihlásil vás na OSSZ a ZP,musí vám přidělit práci dle PS a také zúčtovat mzdu,pokud by jste se dohodli na nepl.volnu za celý únor,je povinnost odvodu ZP z min.mzdy a pro OSSZ začínáte být zajímavý až prvním dnem faktického nástupu do zaměstnání .. kdyby jste býval onemocněl,nikdo by vám nic nevyplatil .. a musel poslat přehled na OSSZ,kde je VZ a pokud onemocníte nyní,vaše RO bude od 1.2 do 31.3.,kde je nutné za únor vyplnit VZSP a vyl.doby .. no,chtěla bych to vidět,co tomu řeknou na OSSZ a ZP ...
Já tedy vůbec nechápu, proč s Vámi sepsal PS od 1.2. Pokud Vás přihlásil na SP, ZP od 1.2., tak Vám měl platit. Nesetkala jsem se ještě s tím, že by zam-ec měl sepsanou PS takto a nechodil měsíc do práce (kdybyste byl nemocný z ochr. lhůty od minulého zam-tele, to bych možná pochopila), v tom případě Vás měl na poj. poměr nahlásit až dnem, kdy opravdu jste do práce nastoupil, tj. 2.3.? Přece není možné, abyste měl sepsanou smlouvu a nechodil do práce celý měsíc - tak Vám měl platit překážky na straně zam-tele (v tomto případě vůbec nechápu, co tím zamýšlel, že sepíše smlouvu od 1.2. a nepřidělí Vám práci a to Vám řekl, že máte být měsíc doma?)
to by mě zajímalo, jak to bude řešit s platbou ZP a také když onemocníte, tak jaké budete mít rozhodné období na příloze k žádosti o....
jak je vidět, tak někteří zam-telé si hlavu nelámou s nějakými zákony
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 19:48
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na následující věc. Nastoupil jsem do nového zaměstnání 1.2.2009 a k tomuto datu jsem byl přihlášen svým zaměstnavatelem jako jeho zaměstnanec na OSSZ a VZP. Za měsíc únor jsem nebral žádnou mzdu a tudíž nebylo odvedeno žádné sociální ani zdravotní pojištění. Můžete mi prosím sdělit, zda si sociální a zdravotní pojištění musím nějakým způsobem sám doplatit nebo zda neplatím nic, když jsem neměl výdělek. Moc děkuji.