Re: sleva na družku?
..hezký večer,vás tu potkávám často,myslím,že jste také dlouholetá mzdovka ,nemůžete se mrknout níže na diskusi průměrný čistý výdělek 2007 .. paní J tam podle mě píše nesmysly ..
Vím, že jsem někde k tomu něco viděla a teprve teď jsem to našla.
citace:
Používá-li se podle právních předpisů průměrný měsíční čistý výdělek, zjišťuje se z průměrného měsíčního hrubého výdělku odečtením zálohy na daň z příjmu fyzických osob, pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného na všeobecné zdravotní pojištění, vypočtených podle podmínek a sazeb platných pro zaměstnance v měsíci, v němž se tento výdělek zjišťuje. Zákon přitom jednoznačně nestanoví, zda
se tím míní měsíc, v němž se zjišťuje průměrný měsíční čistý výdělek, nebo měsíc, v němž se zjišťoval průměrný měsíční hrubý výdělek (je možný obojí postup, avšak vhodnější je postup
první).
PRŮMĚRNÝ VÝDĚLEK
a další obsluha mzdy a platu
– zúčtování a výplata, srážky ze mzdy
JUDr. Bořivoj Šubrt
Když si myslí Bořivoj, že je to jedno, neuvědomuje si asi úskalí v četných změnách zákonů. Nedovedu si představit, že bych počítala prům. výdělek např.z 2006 stylem sazby letošního roku.( daň.základ jiný, slevy zásadně jiné, a o slevě na dítě, které dnes již pravděpodobně uplatňuje manžel ) by nebyl objektivním obrázkem o čistém výdělku . To by pak nemuselbýt používán hrubý výdělek
platný v době skončení, ale rovnou nějaký pravděpodobný, který by měl v době potřeby ho zjistit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 21:42
Dobrý den. Sleva na manželku se může uplatnit i u družky se kterou má zaměstnanec děti a bydlí ve společné domácnosti? Potvrzení a čestné prohlášení mám. Velice děkuji.