Re: HV ve schvalovacím řízení
Dobrý večer,
nemýlíte se. Výsledek ve schvalovacím řízení (431) se musí vynulovat. Tzn. pokud je neuhrazená ztráta tak zaúčtujete 429/431. Já to účtuji hned začátem roku (ztrátu příp. zisk),potom si k tomu doložím kopii z valné hromady společnosti, kde je rozhodnuto co bude např.dál se ziskem (příděl do rezervního fondu apod.).
K účtování hned na začátku roku není důvpd ani podklad. Účtuje se až na základě rozhodnutí valné hromady nebo jiného orgánu, podle typu společnosti.
Když nemáte Rozhodnutí valné hromady, nemůžete účtovat. Ale z praxe Vám pošeptám, že ono Rozhodnutí mám jako vzor v počítači a poctivě ho každý rok upravuji na čísla, která vyšla v závěrce a podstrkávám šéfům k podpisu.....jinak bych se nedočkala :-)) Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 4. 2009 21:54
mám v PS zaúčtovanou ztrátu ze loňký rok 701/431 = - 41000, předpokládám, že by se tato částka měla dostat z 431 na 429, nebo se mýlím ?