Daň z příjmu

• (neregistrovaný)

15. 4. 2009 9:54

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. První polovinu roku jsem byla legálně zaměstnána v anglii, kde mi ze mzdy odcházeli veškeré povinné platby. Od srpna jsem byla zaměstnaná v české firmě. Chci se zeptat, zda a jak musím podat daňové příznání z příjmu fyz. osoby? Zaměstnavatel v čr mi to neudělal (pravděpodobně to pro ně bylo složité). tak musím sama. Vím, že lhůtu jsem do března promrhala. Ale ted nevím jak vůbec to zůčtování udělat. Poradí mi prosím někdo? Děkuji Jana

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2009 13:39

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Daň z příjmu
      v zaměstnání vám nemohli udělat roční zúčtování daně proto, že ani Vy nevíte jestli jste povinna podat přiznání k dani nebo ne. Existují mezinár.smlouvy o zamezení dvojího zdanění, ukažte nějaké doklady z té zahr.činnosti na FÚ ať Vám poradí. U zaměstnavatele si požádejte o Potvrzení o zdanitelných příjmech a zálohách na daň
      a podáte si přiznání sama. Ještě - jestli jste byla v A. jako au pair, nedaníte nic.

• 15. 4. 2009 13:39

jana h (neregistrovaný)

Re: Daň z příjmu
      V práci Vám to ani nemohli udělat a to práve proto, že máte příjmy ze zahraničí, tedy máte povinnost podat si přiznání sama......třeba vám pomůže tento odkaz

http://finance.idnes.cz/vyplnte-spravne-danove-priznani-pro-prijmy-z-ceska-a-ciziny-pln-/p_dane.asp?c=A090316_095416_p_dane_hla

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).