Re: Faktura za minulý rok
Děkuji za reakci. Ano, vedu účetnictví. Náklady byly v r.2008, a výnosy myslíte ty, které byly díky této akci, že to podpořilo prodej a byly tržby (to bylo taky v r.2008), nebo výnosy, které budou až letos, jelikož nám partner akci proplatí? Doufám, že jsem to napsala srozumitelně, že mě chápete. Prostě hledám cestu, abych nemusela podávat opravné nebo dodatečné přiznání za r.2008.
Děkuji.
takže když to shrnu, v r.2008 ste měli náklady s akcí , ta přinesla výnosy v r.2008 a náklady na tuto akci vám zcela nebo zčásti někdo proplatí v r.2009. Já to vidím tak, že ste měli udělat v r.2008 dodad na účet 388 - jestli ste teda věděli, že vám to bude proplaceno. Jestli to provedeno nebylo tak samozřejmě rozhoduje částka, jestli je vysoká nebo malá vzhledem k vašemu obratu, a jesli je vhodné podávat dod.přiznání.... ale v tom už si netroufám radit.
Ano, bylo to tak jak píšete. Věděli jsme, že nám to bude proplaceno, ale nevěděli kolik přesně. Částka bude určitě vyšší. Ale stále nemám podklady pro vystavení faktury. Takže když to shrnu, tak bych měla si podat dadat. přiznání. A musím teda otevřít účto v r.2008 vytvořit účet 388 a zaúčtovat nějakou dohadnou částku. To znamená, že můžu čekat kontrolu. Nikdy jsem dadat. přiznání nepodávala. Mám si ještě teda na něco dát pozor? Děkuji.
s dodatečným v příjmovce bohužel zkušenost nemám. Vážně bych ale zvážila výši té částky a jaké by bylo případné penále, že zdaníte vlatně o rok později..kdybyste nepodali dodat..a kdyby na to náááhodou někdy někdo přišel. V případě menší částky jsem spíš pro to to risknout :) Zkuste se třeba poradit s danovým poradcem, třeba najde cestu, jak z toho ven, tak hodně štěstí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2009 10:27
Dobrý den, naše firma měla minulý rok akci na podporu prodeje zboží. Ale až nyní nám má přijít podklad pro vystavení faktury, na základě které nám bude tato akce proplacena. Je zde nutné časové rozlišení, ale to by potom znamenalo opravné daň. přiznání?? Je to nutné, nebo to mohu klidně letos vystavit. Dá se to nějak vyřešit? Můžete mi prosím poradit??
Moc děkuji.