Výplata nemocenské

• (neregistrovaný)

15. 4. 2009 12:53

Dobrý den, prosím o pomoc. Jsem na neschopence(poprvé). Marodím už od 18.2. 2009. Poprvé jsem odevzdala lístek na peníze v práci(protože to bylo těch 15 dní, kdy mě vyplácel zaměstnavatel). Peníze dorazily na účet v den výplaty podel prac. smlouvy. Druhý lístek na peníze jsem nesla do práce 3.3.2009(kdy právě končil 15. den). Naposledy jsem odevzdávala do práce lístek na peníze 31.3.2009, protože stále marodím,tedy jsem na rizikovém těhotenství až do nástupu na mateřskou dovolenou. bohužel nyní v dubnu, kdy měl být výplatní den podle prac.smlouvy jsem žádné peníze na účet neobržela i přes to, že ostatní kolegové již výplatu mají. Poradíte mi někdo, co jsem udělala špatně a jak mám postupovat dál?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 4. 2009 13:00

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Výplata nemocenské
      Vše jste udělala dobře( pokud jste vyplnila, podesala a předala i díl IV) . Náhradu mzdy jste měla pobrat ještě za 2, a 3,3, v březnové výplatě v dubnu. Zaměstnavatel předal Vaši žádost (díl IV) a Přílohu ,podle které bude sociálka nemocenskou vypočítávat . Má nat 30 dnů od doručení těchto podkladů zaměstnavatelem, takže musíte pčkat.Lístek na peníze - Potvrzení o trvání PN vždy k poslednímu dni v měsíci a ev.ukončení musíte nadále předávat přes zaměstnavatele.

• 15. 4. 2009 19:05

Hanka (neregistrovaný)

ještě dodám, že 30 dní na to mají, ale protože jim padá systém tak se to protahuje. někteří naši zaměstnanci nemají ještě ani za únor vyplaceno.

• 15. 4. 2009 13:03

Lu. (neregistrovaný)

To je tím, že nemocenskou od 15.dne vyplácí Správa sociálního zabezpečení.Zaměstnavatel nyplácí náhradu za prvních 14 dní, tu jste dostala.Teď budete čekat až vám pošle dávky SSZ.Lístek na peníze ale dále odevzdávejte zaměstnavateli, ukončení rovněž a žádost o peněžitou pomoc v mateřství taktéž.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).