Re: Výplata nemocenské
Vše jste udělala dobře( pokud jste vyplnila, podesala a předala i díl IV) . Náhradu mzdy jste měla pobrat ještě za 2, a 3,3, v březnové výplatě v dubnu. Zaměstnavatel předal Vaši žádost (díl IV) a Přílohu ,podle které bude sociálka nemocenskou vypočítávat . Má nat 30 dnů od doručení těchto podkladů zaměstnavatelem, takže musíte pčkat.Lístek na peníze - Potvrzení o trvání PN vždy k poslednímu dni v měsíci a ev.ukončení musíte nadále předávat přes zaměstnavatele.
Re: Výplata nemocenské
To je tím, že nemocenskou od 15.dne vyplácí Správa sociálního zabezpečení.Zaměstnavatel nyplácí náhradu za prvních 14 dní, tu jste dostala.Teď budete čekat až vám pošle dávky SSZ.Lístek na peníze ale dále odevzdávejte zaměstnavateli, ukončení rovněž a žádost o peněžitou pomoc v mateřství taktéž.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2009 12:53
Dobrý den, prosím o pomoc. Jsem na neschopence(poprvé). Marodím už od 18.2. 2009. Poprvé jsem odevzdala lístek na peníze v práci(protože to bylo těch 15 dní, kdy mě vyplácel zaměstnavatel). Peníze dorazily na účet v den výplaty podel prac. smlouvy. Druhý lístek na peníze jsem nesla do práce 3.3.2009(kdy právě končil 15. den). Naposledy jsem odevzdávala do práce lístek na peníze 31.3.2009, protože stále marodím,tedy jsem na rizikovém těhotenství až do nástupu na mateřskou dovolenou. bohužel nyní v dubnu, kdy měl být výplatní den podle prac.smlouvy jsem žádné peníze na účet neobržela i přes to, že ostatní kolegové již výplatu mají. Poradíte mi někdo, co jsem udělala špatně a jak mám postupovat dál?