Re: Dovolená.
Nastoupila jsem 20.3. a smlouvu mám na neurčito. Jak to bude s dovolenou za květen. Ten má 19 prac. dní.
Re: Dovolená.
pokud tedy budete u této firmy zaměstnána nejméně do konce tohoto roku, potom budete mít nárok buď na 9/12 nebo 10/12 celoročního nároku dovolené, tj. buď 15 nebo 16,5 dne dovolené (pokud máte zákonný nárok 20 PD/rok)
to buď a nebo je z toho důvodu, že pokud byste měla v březnu zaměstnavatele od 1. do 19.3. a od 20.3. jste nastoupila sem, tak byste měla nárok i za březen
nejprve se počítá nárok za odprac. dny - za každých 21 PD odprac., je nárok na 1/12 celor. nároku, až budete mít u této firmy odprac. alespoň 60 PD, tak budete mít nárok, jak jsem psala výše
naopak - dovolená se krátí za nemoc apod., to když tato nepřítomnost trvá 100 a více prac. dnů
dovolenou nařizuje zam-tel
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 4. 2009 20:25
Mám po nástupu do nového zaměstnání nárok na dovolenou za duben? Neodpracuji 22 dní, protože duben má 21 prac. dní a 1 svátek.