Re: dan zvyh na dite od 01042009
ne Vy,ale ona si dopíše na str.1 děti,na str. 2 do změn napíše údaje a že uplatňuje od 1.4.09 .. i s podpisem .. Vy za ní nic nemůžete vyplnit,je to její věc,aby změnu vypsala .. a zadáte slevu od 4/2009 .. žádné nové prohlášení se nevyplňuje ..
.. Vy snad vyplňuje prohlášení za zaměstnance ???
není zač .. mě toto právě napadla kontrola z FU,že je psané vše jednou rukou .. samozřejmě se podepisovali oni .. takže od té doby si musí každý vyplnit sám .. vím,že je to s lidmi občas dost obtížné,ale musí se snažit ..
Já také vyplňuji prohlášení za zaměstnance, je to rychlejší, s nimi to pak jen proberu a dám podepsat. Nikdy se mně nestalo, že by FÚ měl proti tomu námitky a i kdyby ano, vyříkala bych si to s nimi. Nikde v zákoně není napsáno, že prohlášení musí vyplňovat zaměstnanec vlastní rukou. Klidně může být třeba vyplněné na psacím stroji. Důležitý je podpis zaměstnance, tedy prohlášení o platnosti všech uvedených údajů.
Toto je běžná praxe. Také to tak dělám.Rozdat lidem k vyplnění a potom se trápit s opravami, nedostatky, honit lidi k opravám a doplňkům, no to by byl tedy mazec.To bych to nikdy nedala dohromady.Nikdy žádná poznámka při kontolách FÚ, vždy všeobecná spokojenost.Ale je to jako se vším, je to o lidech.
Kdo vyplní údaje v Prohlášení určitě nikdo nebude zkoumat, jen bych se pozastavila nad tím, že chcete dát úlevu už za duben, jestliže zaměstnankyně přišla dnes. Jestli chcete uplatnit již teď, musí být vše datováno v březnu - včetně potvrzení od zaměstnavatele manžela. Jinak lze uplatnit až ve výplatě za květen a duben vrátit až v ročním zúčtování!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2009 8:56
Dobry den,
prosim o radu. Zamestnankyne mi dnes donesla potvrzeni od zamestnavatele jejiho manzela,ze si od 1.4.2009 neuplatnuje slevu na deti.Deti maji 2.Jak mam ted postupovat?Prohlaseni ma podepsane 11.2.2009 mam tam ted dopsat deti a dat si tam poznamku ze az od 1.4. nebo musim vyplnit nove prohlaseni s datem 15.4.2009? Dekuji Verca