OČR - střídání manželů, prosím o radu

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 8:56

Prosím o radu, zam. přinesl IV. i V. díl OČR, kde je uvedeno že dítě potřebuje ošetřovat od - do celkem 9 dní, na zadní straně vyplnil že 3. den převzala ošetřování manželka, stačí to takhle na jeden papír? Co potom bude mít v ruce ta manželka? Moc děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 9:05

xy5

Re: OČR - střídání manželů, prosím o rad
      musí ještě řádně vyplnit a podepsat tiskopis 896 25 2 žádost o ošetř., osoby, která převzala ošetřování (péči)
      tento tiskopis nevím, zda mají lékaři k dispozici, ale je na stránkách
      www.cssz.cz
      nemocenské pojištění
      tiskopisy od 1. 1. 2009

• 16. 4. 2009 9:29

Katka00 (neregistrovaný)

--------------
      Aha, děkuju, tzn. manželka vyplní tento papír a já to celkem všechno odešlu na ossz jestli to chápu dobře? Jste moc šikovná, obdivuji Váš přehled.

• 16. 4. 2009 11:43

xy5

oni oba manželé pracují u Vás? Manžel začal ošetřovat a ošetřoval 2 dny, pak převzala manželka, to se napíše v IV. dílu část B ošetřovačky. K tomu přiloží ten tiskopis (musí se na něm podepsat oba - jak manžel, tak manželka)
      pokud je ošetřovné v jednom měsíci, tak není problém s rozh. obdobím, jinak byste musela dát pozor na RO na přílohu k žádosti o..., protože tam se sleduje RO ke dni převzetí ošetřování (nikoli k začátku potřeby ošetřování)

• 16. 4. 2009 11:53

Katka00 (neregistrovaný)

---------
      Ano, děkuji, to rozhodné období se mě naštěstí netýká, pracuje u nás jen on. Jen mě právě zarazilo co bude mít v ruce ona pro svého zaměstnavatele, když to všechno on - náš zaměstnanec - přinesl mě, čtyřka je na plnou dobu 9 dní s tím, že je vzadu uvedeno, že třetí den přebírá péči manželka. Ale když vyplní ten papír tak to asi nebude problém.

• 16. 4. 2009 12:00

xy5

raději ještě zkonzultujte s OSSZ, který zam-tel má co předávat, ať to máte dobře, já ty poznámky nemám momentálně u sebe, kdo co předává (není to jednoduché a myslím, že v tom mají zmatky i na OSSZ, zvláště, pokud oba zam-telé manželů nejsou pod stejnou OSSZ)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).