Re: OČR - střídání manželů, prosím o rad
oni oba manželé pracují u Vás? Manžel začal ošetřovat a ošetřoval 2 dny, pak převzala manželka, to se napíše v IV. dílu část B ošetřovačky. K tomu přiloží ten tiskopis (musí se na něm podepsat oba - jak manžel, tak manželka)
pokud je ošetřovné v jednom měsíci, tak není problém s rozh. obdobím, jinak byste musela dát pozor na RO na přílohu k žádosti o..., protože tam se sleduje RO ke dni převzetí ošetřování (nikoli k začátku potřeby ošetřování)
---------
Ano, děkuji, to rozhodné období se mě naštěstí netýká, pracuje u nás jen on. Jen mě právě zarazilo co bude mít v ruce ona pro svého zaměstnavatele, když to všechno on - náš zaměstnanec - přinesl mě, čtyřka je na plnou dobu 9 dní s tím, že je vzadu uvedeno, že třetí den přebírá péči manželka. Ale když vyplní ten papír tak to asi nebude problém.
raději ještě zkonzultujte s OSSZ, který zam-tel má co předávat, ať to máte dobře, já ty poznámky nemám momentálně u sebe, kdo co předává (není to jednoduché a myslím, že v tom mají zmatky i na OSSZ, zvláště, pokud oba zam-telé manželů nejsou pod stejnou OSSZ)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2009 8:56
Prosím o radu, zam. přinesl IV. i V. díl OČR, kde je uvedeno že dítě potřebuje ošetřovat od - do celkem 9 dní, na zadní straně vyplnil že 3. den převzala ošetřování manželka, stačí to takhle na jeden papír? Co potom bude mít v ruce ta manželka? Moc děkuji.