Jaké DUZP - jsem už zoufalá :o(

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 12:01

Prosím o radu, už mi z toho jde hlava kolem... Jsme firma která si najímá služby, ty potom fakturujeme dále s marží... Jde o to, že nevím co s DUZP. Mám výkaz o provedení služby, ale ten se ke mně dostane třeba až po skončení měsíce, kdy mám podané přiznání k DPH (od r. 2009 jsme měsíční plátci DPH). Takže bych musela každý měsíc, pravděpodobně i několikrát, podávat dodatečné přiznání k DPH (ještě nikdy jsem to nedělala :o)). Máte někdo podobné zkušenosti, jak to řešíte?
    Jde o to, že šéf si s těmito "maličkostmi" hlavu neláme. Jemu klidně leží došlé faktury na stole 3 měsíce. Z mých výtek si pochopitelně nic nedělá.
    Dále mám i případy kdy přefakturovávám PHM, já účtuji přes 315. Mohu dávat i na 502? A v tom případě si DUZP mohu vymyslet? Zde, ale hrozí, že se na spoustu věcí zapomene...
    A ještě k těm došlým fakturám co mu leží ty 3 měsíce na stole. Mohu jako DUZP použít datum, kdy jsem si já z té došlé fa DPH uplatnila, nebo je to všechno špatně?

Díky všem zkušenějším za rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 14:18

akras (neregistrovaný)

Re: jaké DUZP - jsem už zoufalá :o(
      Mrkněte do historie, již to tu někdo řešil.Pokud pouze přefakturováváta bez navýšení ceny pak musíte do období kdy je služba poskytnuta, když přefakturováváte s navýšenou cenou (o vaší marži) pak DUZP je datumem vystavení Vaší faktury. Byl tu i odkaz na min.financí a jejich informace.

• 17. 4. 2009 7:25

akras (neregistrovaný)

http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846C-7C65E0A7/cds/xsl/legislativa_metodika_9074.html?year=2008

• 16. 4. 2009 14:26

jana h (neregistrovaný)

Myslím, že vám nezbyde nic jiného než šéfa převychovat. Jsem toho názoru, že DUZP u služeb je datum uskutečnění služby a je jedno, jestli ji provedete osobně nebo je jen zprostředkováváte. K každém případě musíte dph odvést v přiznání za měsíc, kdy byla služba provedena bez ohledu na to, kdy ste si uplatnili nárok na vstupu

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).