Prac.poměr na dobu určitou a tehotenství

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 12:23

Prosím o radu, mám zaměstnankyni nástup 1.3.2009 na HPP na dobu určitou do 31.12.2009. Dnes mi sdělila, že je těhotná a bude mít rizikové těhotenství a do práce již nepřijde. Jak to bude 31.12.2009 ? Bude ji opravdu končit prac.poměr tudíž kdo pak bude vyplácet nemocenskou a mateřskou. Moc děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 12:26

all (neregistrovaný)

Re: prac.poměr na dobu určitou a tehoten
      A není náhodou ještě ve zkušební době ? To byste mohla po 14 dnech marodění zrušit pracovní poměr ve zkušební době.

• 16. 4. 2009 12:44

renata (neregistrovaný)

Ano ve zkušební době je, ale od 1.4.2009 marodí. To jsem zapoměla napsat.

• 16. 4. 2009 12:57

Jiřka1 (neregistrovaný)

Po uplynutí 14 dnů od začátku nemoci (což už uplynulo) jí můžete zrušit pracovní poměr, protože je ve zkušební době. Vy jí teď v těch prvních 14ti dnech nemoci musíte vyplatit náhradu za pracovní dny (z toho za první 3 pr. dny nic) a pak jí nemocenskou nadále bude vyplácet sociálka a pokud stihne nastoupit na mateřskou v době 180 dnů od skončení prac. poměru, tak bude dostávat i mateřskou (pokud splní další podmínku - 270 kal. dnů pojištění ve dvou letech před porodem). Pokud jí teď prac. poměr nezrušíte, tak jí skončí sjednaným dnem, tj. 31.12.09, pokua jí ho neprodloužíte.

• 16. 4. 2009 15:35

yx (neregistrovaný)

To nevadí, že marodí, i ve zkušební době můžete po prvních 14 dnech marodění zrušit PP . Čili když vyplácíte náhradu, což je v období 1.-14.4., tak od 15.4. můžete PP klidně zrušit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).