Daň z nemovitosti

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 12:33

Dobrý den. Prosím, nějak jsem zaspala v podaní přiznánání k dani z nemovitosti. Od rodičů jsem na konci roku 2008 dostala darem dům. Úplně mi vypadlo, že musím podat přiznání k dani z nemovitostí a daň zaplatit. Teď jsem si stáhla formulář a jsem z něj vedle. Prosím, poraďte mi. Stále se tam hovoří o vyhlášce 613/1992, z které se pak vychází při výpočtu. Tuto vyhlášku však nikde nejsem schopna najít. Zákon mám, ale kde najdu tu vyhlášku s průměrnými cenami? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 13:02

A. (neregistrovaný)

Re: Daň z nemovitosti
      pokud vám mohu poradit - vyplňte si ve formuláři první stranu, takové ty osobní údaje a zajděte si na finanční úřad, a poproste, aby to s vámi vyplnili. dělám to tak u nemovitostí běžně a nikdy mě s tím nevyhodili... ;-)

• 16. 4. 2009 13:17

janaajana (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. V tomto případě ale nevím, jestli to půjde. Jedná se o dům, který je od mého bydliště vzdálen 200km, takže i FÚ je trochu z ruky. A pochybuji, že by mi poradili v místě bydliště, když vlastně jich se to netýká :-(

• 16. 4. 2009 13:49

A. (neregistrovaný)

tak v tom případě si na stránkách www.mfcr.cz stáhněte nový formulář platný pro tento rok a měla by to být vyhláška 412/2008; částka 134/2008, snad je to ono

• 16. 4. 2009 14:12

p. (neregistrovaný)

stačí vždy číslo vyhlášky zadat do googlu a hned vám vyjede v několika odkazech, formuláře jsou na mfcr.cz i s přesnými pokyny na vyplnění. stačí jen vytisknout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).