Mateřská a výplatní pásky

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 14:34

prosím ty chytřejší o radu :-)

Od 1.1.2009 jsem na mateřské, dcera se narodila v únoru. Jak je to s výplatníma páskama. Budu je dostávat po celou dobu, co budu na mateřské? Tím myslím:
    - mateřská
    - následné vybrání dovolené
    - rodičovský příspěvek

Zaměstnavatel mi dal pásku jen za leden a únor, dál jsem prý v mimoevidenčním stavu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 14:39

Micka (neregistrovaný)

Re: mateřská a výplatní pásky
      Peněžitou pomoc v mateřství vám vyplácí OSSZ a rodičovský příspěvek vám bude proplácet referát sociálních dávek při ÚP. Výplatní pásku s čerpáním dovolené mezi PPM a rodičovským příspěvkem určitě vám zaměstnavatel pošle. Opravdu tolik potřebujete výplatní pásku s nulovou částkou?

• 16. 4. 2009 14:41

meg (neregistrovaný)

Já je nepotřebuju, jen s tím nemám zkušenosti a tak jsem se zeptala, jak se to v těchto případech dělá. Protože za leden a únor jsem pásky dostala a pak už ne.

• 16. 4. 2009 14:40

xy5

výplatní pásky jsou Vám nanic, protože tam nemáte uvedené Kč, když to vyplácí OSSZ
      o čerpání dovolené musíte včas písemně požádat zam-tele, jinak sám od sebe nic platit nebude
      poté byste měla zam-tele požádat (písemně) o čerpání rodič. dovolené (max. do 3 let dítěte)
      o rodič. příspěvek se Vám zam-tel také starat nebude, neboť ho nevyplácí (to si musíte na kontaktním místě - odkud pobíráte přídavky na děti - zařídit sama)
      není povinnost zam-tele Vám zasílat výpl. pásky - můžete se pro ně stavit a vyzvednout
      co si ale můžete vyžádat a bude to k Vašemu prospěchu, určitě jste svému zam-teli doložila rodný list dítěte a tak ho při té příležitosti požádejte, aby Vám vydal potvrzení, že nepobíráte daň.zvýhodnění na toto narozené dítě (ať to předá manžel v zaměstnání a budete brát daň.zvýhodnění, příp. bonus)

• 16. 4. 2009 14:42

meg (neregistrovaný)

Děkuji za vysvětlení a radu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).