Re: PN x lístek na peníze
Řešila jsem obdobný problém s OSSZ, protože vystavení toho dokladu by pro zaměstnance znamelo strávit další půl den cestou k lékaři a od něj, a bylo mi řečeno, že pokud lístek nemám,bude mi stačit mít alespoň založenu kopii potvzení, na základě kterého se nárokuje u OSSZ nemocenské.
Já jsem měla taky podobný problém ale mě na sociálce řekli,že lístek k tomu 14. dni potřebuji jinak nemám na základě čeho vyplatit tu náhradu.Chudák zaměstnanec tam musel jet znovu a to jen kvůli sestřičce, protože ta mu ten lístek k 14.dni nedala, že ho prý nepotřebuje.A na základě toho jsem právě volala na ossz.
Nojo, o tom už jsme tady mluvili. Někteří doktoři se ještě v tom novém systému nezorientovali, nicméně zákon jim přikazuje ke 14. dni nemoci vystavit "lístek", pokud nemoc trvá déle než 14 dní. Taky jsem takto poslala zaměstnance pro lístek. Naštěstí má doktora v místě, takže se pro to stavil cestou z práce, ale kdyby to mimo pracovní dobu nešlo, tak má ten zaměstnanec smůlu. Buď by si na vyzvednutí musel vzít třeba náhradní volno nebo dovolenou nebo by mu to třeba lékař mohl zaslat poštou nebo se s někým domluvit, ať mu lístek u lékaře vyzvedne.. Rozhodně už by nešlo o ošetření u lékaře.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 4. 2009 15:08
Dobrý den, zaměstnanec má neschopenku od 16.3.2009, ukončení 10.4.09. Počítám prosím správně? čtrnáctý den bylo 29.4., donesl potvrzení o trvání dočasné pracovní neschpnosti ke dni 31.03.09, nemělo být předtím ještě jedno ke dni 29.03.? já vím jedná se jen o dva dny, ale mě teď určitě chybí. Potvrzení k 31.3 a následně ukončení PN jsem odeslala na MSSZ. Děkuji