Někteří zaměstn.nechtějí stravenky

• (neregistrovaný)

16. 4. 2009 22:19

Dobrý den, prosím o radu, firma chce poskytovat stravenky, ale někteří zaměstnanci je nechtějí. Asi jim to nemůže nařídit? Oni nepodepíší dohodu o srážkách ze mzdy. Níže jsem četla:
    ">no, firma by si měla umět v tomto případě obhájit,
    >proč někteří zam-ci obdrží stravenky a někteří ne....
    >inspektorát práce by to mohl podle mého brát jako
    >diskriminaci.... to je můj názor "
    Jak pro případnou kontrolu máme doložit, že tito určití zaměsnanci stravenky nechtějí? A ne, že by jim je firma nechtěla poskytnout?
    Mám pro každého zaměstn.vytvořit "papír", kde bude, že žádá nebo že stravenky nechce.... nebo jak?
    A ještě jeden dotaz. Jedná se o stravenku ve výši 80 Kč a firma by přispívala ve výši 70 Kč, 10 Kč zaměstnanec.
    55% je Kč44 zaúčt. 527/213
    do výše 70Kč se zaúčtuje Kč26 528/213
    pohl. za zam. Kč10 335/213
    A prosím částka Kč 26 za 1 stravenku se u zaměstnance dodaňuje a odvádí se z toho SP a ZP?
    Všem znalým děkuji za rady. Pěkný den

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 4. 2009 22:45

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: Někteří zaměstn.nechtějí stravenky
      Žádné další papíry nevytvářejte. Napište do směrnice, že firma poskytne na žádost stravenky v ceně...atd.atd.....a je pak věcí zaměstnance, jestli je chce nebo nechce. Pokud vím, tak v předchozím dotaze jste chtěli určovat, kterým zaměstnancům stravenky dáte a kterým ne...to by vadilo kontrolám, nerovné zacházení a diskriminace..ale jinak bych to už neřešila. Hezký večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).