Spotřeba materiálu na koci roku

• (neregistrovaný)

17. 4. 2009 11:00

prosím o názory:

účtujeme o zásobách způsobem B. Na konci roku zůstatek skladu dle invent. převedeme z nákladu na sklad.
    Co s materiálem, který je spotřebovaný (na skladě není), ale k fakturaci došlo až v příštím roce. Může zůstat v nákladech? Máme kontrolu z FU a nevím, jestli se to dá nějak "vysvětlit". Fakturace je na firmu, se kterou je uzavřena smlouva, fakturace může proběhnout až na základě písemného převzetí od nich a jejich podkladů k fakturaci.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2009 11:16

12 (neregistrovaný)

Re: spotřeba materiálu na koci roku
      Tady bude problém. Náklady musí být ve stejným roce jako výnos, nevím o co konkrétně jde ale pravděpodobně rozpracovanost.
      Materiál je venku ze skladu, ale musí následovat zápis 121/611.
      Na účtě 121 musí být zachyceno kromě materiálu i mzdy, subdodávky a pod..

• 17. 4. 2009 11:22

XXX (neregistrovaný)

1)Obhájím alespoň "spotřebí materiál" jako příchytky, drobný elektro mat.?
      2)Pokud nám doměří daň, někde jsem slyšela, že se odpouští penále, je to tak?

• 17. 4. 2009 11:28

12 (neregistrovaný)

Obávám se že vše, co vám dají do souvisloti s touto zakázkou také dodaní.
      Penále Vám doměří, až za čas (kdoví kdo bude v té době u vlády)
      Dle mých zkušeností odpouštějí tak 50% pokud jste vzorní a nemáte nedoplatky na daních.

• 18. 4. 2009 12:49

janina (neregistrovaný)

Moc Vám držím palce, protože já už mám konečně kontrolu za sebou - 2 měsíce jsem jezdila 2x do týdne a zdůvodňovala atd.,
      musíte vše umět zdůvodnit a pokud to není podle předpisů, tak
      dají pokutu, protože není práce - je moc úředníků, tak aby se ukázali, že oni jsou ti potřební....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).