Re: spotřeba materiálu na koci roku
Tady bude problém. Náklady musí být ve stejným roce jako výnos, nevím o co konkrétně jde ale pravděpodobně rozpracovanost.
Materiál je venku ze skladu, ale musí následovat zápis 121/611.
Na účtě 121 musí být zachyceno kromě materiálu i mzdy, subdodávky a pod..
Obávám se že vše, co vám dají do souvisloti s touto zakázkou také dodaní.
Penále Vám doměří, až za čas (kdoví kdo bude v té době u vlády)
Dle mých zkušeností odpouštějí tak 50% pokud jste vzorní a nemáte nedoplatky na daních.
Moc Vám držím palce, protože já už mám konečně kontrolu za sebou - 2 měsíce jsem jezdila 2x do týdne a zdůvodňovala atd.,
musíte vše umět zdůvodnit a pokud to není podle předpisů, tak
dají pokutu, protože není práce - je moc úředníků, tak aby se ukázali, že oni jsou ti potřební....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2009 11:00
prosím o názory:
účtujeme o zásobách způsobem B. Na konci roku zůstatek skladu dle invent. převedeme z nákladu na sklad.
Co s materiálem, který je spotřebovaný (na skladě není), ale k fakturaci došlo až v příštím roce. Může zůstat v nákladech? Máme kontrolu z FU a nevím, jestli se to dá nějak "vysvětlit". Fakturace je na firmu, se kterou je uzavřena smlouva, fakturace může proběhnout až na základě písemného převzetí od nich a jejich podkladů k fakturaci.