Registrace k dani v Rakousku

• (neregistrovaný)

17. 4. 2009 11:16

Pan Novák provedl montážní práce na nemovitosti v Rakousku pro tuzemského plátceDIČ a vystavil mu fakturu v EUR bez daně (tento tuzemský plátce není registrován k dani v Rakousku)
    Dočetla jsem se, že v tomto případě by se pan Novák měl registrovat k dani v Rakousku a tam odvést jejich daň. On s tím ale nesouhlasí a chce se tomu nějak vyhnout.
    Ještě jsem se s tímto problémem nesetkala, funguje časový limit 12 měsíců posuzování vzniku stálé provozovny i pro DPH, v tomto případě za příležitostné montážní práce na nemovitosti v Rakousku?
    Faktura vydaná by pak mohla být bez daně a DPH z přijatých zdanitelných plnění za materiál, pohonné hmoty a ost. nakoupené v ČR týkající se montáží poskytnutých v Rakousku bychom nenárokovali.

Dalo by se takto postupovat nebo je jen jedno řešení, tj. registrace v Rakousku?

Předem děkuji za Vaše komentáře.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2009 11:32

ija (neregistrovaný)

Re: Registrace k dani v Rakousku
      Podle mě je správná jedině reg. v Rak. - práce na nemovitosti -> místo plnění v zemi, kde se nemovitost nachází (par.10 odst.1)

• 17. 4. 2009 11:35

Michala (neregistrovaný)

Re: Registrace k dani v Rakousku
      To jsem se ho ptala, pak by to bylo bez problémů, bohužel, prý musí fakturovat té tuzemské firmě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).