Re: statistika pozdě
Stát, resp. ČSÚ, má spoustu jiných možností, jak tyto údaje sám zjišťovat přímo ze svých institucí, pokud by chtěl mít přesná data.Téměř vše, co se vyplňuje jsou údaje, které mají k dispozici fin. úřady, zdrav.pojišťovny, správy soc. zabezpečení, živnostenské úřady a pod. Není přece normální, aby se stejná data uváděla duplicitně několikrát jenom proto, že si to vymyslí nějaký úřad, aby vykazoval svoji činnost.Navíc se mi několikrát stalo,že jsem volala na statistiku, aby mi poradili.Odpověď byla vskutku originální.Paní mi neřekla co se má kam vyplnit (náplň řádku), protože to prý neví, ale ví, že součet řádku 5 a 6 po odečtu řádku 4 se napíše do řídku 11. Kontrolují-vazby, ale jestli čísla odpovídají realitě je nezajímá.
Re: statistika pozdě
Viz zákon č. 89/1995 Sb. o státní statistické službě:
§ 26
(1) Právnická nebo podnikající fyzická osoba se jako zpravodajská jednotka dopustí správního deliktu tím, že nesplní zpravodajskou povinnost podle § 10 odst. 3.
(2) Právnická osoba se dopustí správního deliktu tím, že podle § 22 odst. 5 a 7 neohlásí vznik, jakož i další údaje nezbytné k přidělení identifikačního čísla a zapsání do registru Českému statistickému úřadu nebo neohlásí změnu uvedených skutečností.
(3) Za správní delikt podle odstavce 1 se uloží pokuta do 100 000 Kč a za správní delikt podle odstavce 2 pokuta do 50 000 Kč.
§ 10 odst. 3:
(3) U statistických zjišťování uvedených v programu statistických zjišťování mají zpravodajské jednotky zpravodajskou povinnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2009 19:48
prosím o názor - na stole mi leží statistika z a r. 08 - šílená, dost stran. odevzdáno k 16.4 jsem nestihla, sice už mám měsíc odkontrolované účetnictví, ale ... zaskakuju za kolegyni a nestíhám. vím, že to statistiku nezajímá, ale můžou mi dát nějaké pokuty či tak něco?