Špatně spočítané daně

• (neregistrovaný)

17. 4. 2009 20:47

Dobrý den ,mám prosbu,manželovi počítali daně ve mzdové účtárně u nich v podniku,a nepřičetli mu tam slevu na mě,i když jsem dodala čestné prohlášení ,že pobírám pouze rodičovský příspěvek.Jde s tím ještě něco dělat i když je už polovina dubna.Mnohokrát děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 4. 2009 20:59

Hanka (neregistrovaný)

Re: špatně spočítané daně
      ať si manžel nechá v práci vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech za 08, dole je řádek, kde mu vypíšou, že zúčtování bylo provedeno a kolik mu vrátili. Vy pak musíte vyplnit klasický formulář z finančáku, vyplníte ho podle papíru od manžela z práce a na straně 3 . oddíl 7
      doplníte kolik mu vyplatili, vyjde vám na ř.91 výše, kterou vám ještě fú vrátí

• 17. 4. 2009 21:01

Jiřka1 (neregistrovaný)

Ať manžel požádá o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech, na kterých bude i vyčíslená vrácená daň a na základě toho vyplní přiznání, ve kterém uplatní i slevu na Vás a FÚ mu rozdíl daně ještě vrátí.

• 20. 4. 2009 22:17

IB (neregistrovaný)

.. pokud manžel vyplnil str.4 a požádal o slevu na vás,a účetní zapomněla zadat slevu , pak musí účetní provést opravu RZ a v nejbližší mzdě vrátit rozdíl .. je zbytečné to dělat pro vás složitě .. v opačném případě,kdyby manžel vše nevyplnil správně v daňovém prohlášení a účetní nemohla udělat Rz,pak si podáte přiznání na FU ..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).