Re: Komu zanést žádost o rodičák(výši PP
No zaměstnavatel hlavně potřebuje vědět kdy odcházíte na mateřskou dovolenou a kdy na rodičovskou dovolenou (pokud jste tedy stále ještě u něj zaměstnaná).
Tu výši PPM znát nemusí (vyplní ji tam ten co ji vyplácí, tzn. zřejmě OSSZ), ten formulář jste dostala asi z kontaktního místa státní sociální podpory ? a ne z úřadu práce. ÚP s tím nemá nic společného když jste zaměstnaná.
Re: Komu zanést žádost o rodičák(výši PP
Rodičovský příspěvek nemá nic společného s mateřskou ani rodičovskou dovolenou, takže je zbytečné do odpovědi míchat, že nástup na MD/RD potřebuje zaměstnavatel znát ;o)
Denní výši PPM vyplní OSSZ, ale popravdě netuším, jak to tam mají nyní organizované (tedy jestli nějaká/jakákoli úřednice na základě pohledu do počítače vyplní na počkání papír, nebo jestli je potřeba ho zanést ke konkrétní pracovnici, pod kterou spadá firma). Pokud se dá papír zaměstnavateli, tak ten ho stejně bude muset nejdřív doručit na OSSZ - takže asi nejlíp zkusit se telefonicky zeptat přímo na OSSZ, jak doručování a vyplňování formulářů mají organizované.
MMCH úřad práce má s rodičovským příspěvkem společného hodně, už nějaký ten rok ho totiž vyplácí :o)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 4. 2009 22:32
Prosím Vás od 1.1.09 jsem na mateřské dovolené. Patřím pod dříve nazvanou "velkou" organizaci. Na ÚP jsem dostala formulář
" Potvrzení o nároku na dávky ovlivňjící nárok a výši rodičovského příspěvku" - má se tam napsat dení výše PPM.
Mám zanést na OSSZ nebo zaměstnavateli? děkuji