Vrácení přeplatku daně za rok 2008

• (neregistrovaný)

18. 4. 2009 13:04

V lońském roce jsem ukončila pracovní poměr a až do minulého měsíce jsem byla evidována na UP.Tento měsíc jsem nastoupila u nového zaměstnavatele a nyní při výplatě zjistila,že za mne nikdo nepožádal o vrácení přeplatku daně.Na koho se můžu,nebo bych měla se obrátit?A případně jak postupovat?Děkuji za radu Nada

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 4. 2009 13:43

J (neregistrovaný)

Re: Vrácení přeplatku daně za rok 2008
      Žádat o provedení ročního zúčtování musíte sama.Nikdo to za vás nemůže udělat a požádat by jste musela posledního zaměstnavatele v roce 2008 do 15.2.2009.Požádejte všechny zaměstnavatele v roce 2008 o vystavení potvrzení o zdanitelných příjmech (pokud je už nemáte) a podejte si daňové přiznání.

• 18. 4. 2009 14:14

Nada (neregistrovaný)

A do kdy bych tohle měla stihnout?A mám k tomu přiznání přidat žádost o vrácení přeplatku?To potvrzení o zdanitelných příjmech také odevzdám na FU,nebo ho jen použiji k vyplnění toho přiznání?Děkuji

• 18. 4. 2009 15:49

J (neregistrovaný)

Nejdříve si zjistěte, jestli vám vůbec byla srážena nějá zálohová daň v zaměstnání, aby jste zbytečně nepodávala DP a při tom vám nevznikl žádný nárok na přeplatek daně.Protože jste pravděpodobně neměla povinnost podávat DP ze zákona, tak je jedno kdy ho podáte. Čím dřív ho podáte, tím dřív vám vrátí případný přeplatek,potvrzení o zdanitelných příjmech bude přílohou k DP.

• 18. 4. 2009 20:16

Nada (neregistrovaný)

Mnohorát děkuji za radu a Váš čas.Moc mi to pomohlo

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).