Re: Statistika
Jsme FO s podvojným účetnictvím a také jsem se několik let vztekala nad výkazem ČSÚ (už přesně nevím jeho označení). Jelikož ho neposílali doporučeně, tak jsem ho několikrát nevyplnila a když se ozvali, tak jsem se vymlouvala na to, že nic nepřišlo, ale vzápětí poslali doporučeně a musela jsem vyplnit. To samé bylo loni. Po odeslání se ozvala na e-mail paní, že jí tam nějaké číslo nesedí, abych to upřesnila, tak jsem jí to zase po e-mailu vše objasnila a neodpustila jsem si připojit dosti drzý dopis v tom smyslu, že už jsme výkaz vyplňovali dosti dlouho a jestli se této povinnosti můžeme nějak zbavit, že bych byla ráda kdyby si našli zase nějakého jiného dobráka, ktrý jim to bude vyplňovat. Nevím, jestli to pomohlo, ale letos zatím žádný výkaz nepřišel (jindy chodil začátkem března). Doufám že to nebudu mít v pondělí ve schránce.
Přeju pevé nervy s ČSÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 4. 2009 21:12
Zdravím a chci se zeptat ohledně různých výkazů pro ČSÚ.
Účtuji jako OSVČ, tedy více firem, s.r.o. a FO. V posledních měsících jsem opravdu už nešťastná z výkazů pro ČSÚ. Neprokazují se již jen výsledky v různých oblastech ročně (za uplynulá období), ale též čtvrtletně v běžném období, a "vybraných" firem jen a jen přibývá. Znamená to více práce opět v daných termínech, nehledě na to, že jeden výkaz zpracujete a vzápětí dostanete na tutéž firmu další. Všechny výkazy jsou termínované s výhrůžkou pokut. Někdy se stane, že na běžné "normální" účtování pomalu nezbývá čas, a vztek mě opravdu bere, když tyto výkazy přicházejí v období daňovek apod.
Můj dotaz zní : Existuje nějaká obrana či odmítnutí, jinými slovy mohu si zvolit zda chci být "vybraná či nevybraná firma" ?
Díky moc